«Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας» στο Πολυτεχνείο Κρήτης: Φωτογραφίες-video

0
939

Πλημμύρισε με μικρά και… μεγάλα παιδιά σήμερα το Πολυτεχνείο Κρήτης, που άνοιξε τις πόρτες του στους μαθητές της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το απόγευμα, για την εκδήλωση «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας 2016».

politechnio-15

politechnio-11

Η εκδήλωση που απευθυνόταν σε παιδιά Δημοτικού πραγματοποιήθηκε στo Κτήριο Επιστημών στην Πολυτεχνειούπολη στο Ακρωτήρι Χανίων.

politechnio-1

politechnio-12

Η «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας», διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά για τους «μικρούς επιστήμονες».

politechnio-10

politechnio-9

Τα παιδιά, με την επίβλεψη έμπειρων συνεργατών και εθελοντών φοιτητών, εκτέλεσαν  πληθώρα πειραμάτων, και παρακολούθησαν επιδείξεις τεχνολογικών
εφαρμογών με χρήση ερευνητικών προτύπων και εργαλείων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

politechnio-2

politechnio-8

Επίσης, είχαν την ευκαιρία να «ακούσουν» από τα ραδιόφωνα των φυτών, να «ταξιδέψουν» στη Γη, στον ουρανό και στο διάστημα, να περιεργαστούν τον «Σπύρο Λούη», να δράσουν μέσα από εικονική πραγματικότητα.

politechnio-6

politechnio-7

Να «συναντήσουν» ακόμη τα ατμοσφαιρικά αιωρούμενα σωματίδια, να γνωρίσουν τι σημαίνει μικρορύπανση και τις περιβαλλοντικές τεχνολογίες αντιρρύπανσης, να δημιουργήσουν μικρές κατασκευές, να σχεδιάσουν και κατασκευάσουν οικογένειες καρεκλών, να ανακαλύψουν τη Ρομποτική και να γνωρίσουν πως αξιοποιούνται τα απόβλητα στην τέχνη, το σχέδιο και τη μόδα.

politechnio-3

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, στα πλαίσια της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση “Junior Επιστήμονες 2016” με ομαδικές επιστημονικές και τεχνολογικές εργασίες από μαθητές των Δημοτικών σχολείων του νομού Χανιών.

politechnio-4

politechnio-5

Οι χώροι του Κτιρίου Επιστημών είχαν διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνεται η μετακίνηση των επισκεπτών. Δεκάδες εθελοντές βρισκόταν σε κάθε σημείο πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν και να  βοηθήσουν τα παιδιά και τους συνοδούς τους.

politechnio-14

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter