Ηλεκτρικό supercar από την Ελβετία

0
73

H νεοσύστατη ελβετική εταιρεία Elextra ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με επιδόσεις που θα ανταγωνίζονται εκείνες ενός supercar. Σήμερα έρχονται νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας για το εν λόγω project, που όπως όλα δείχνουν, θα βασίζεται σχεδιαστικά πάνω στη συγκεκριμένη ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που έχουμε διάθεση μας τώρα, το 4θυρο μοντέλο θα παίρνει κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες των οποίων η συνδυαστική ισχύς θα φτάνει τους 680 ίππους.

Το αμάξωμα θα είναι κατασκευασμένο από carbon στο μεγαλύτερο μέρος και για την επιτάχυνση 0-100 km/h θα απαιτούνται 2,3 sec. Επίσης, η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 km/h και η αυτονομία του μοντέλου θα ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα.

Η επίσημη παρουσίαση του πρωτότυπου μοντέλου θα γίνει μέσα στο 2018 και ένα χρόνο αργότερα θα δούμε την έκδοση παραγωγής του.

Αρχικά η Elextra θα κατασκευάσει 100 μονάδες και η τιμή του ελβετικού ηλεκτρικού supercar υπολογίζεται ότι θα φτάσει στα 400.000 ευρώ.

Πηγή Protothema.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter