Ηλεκτρικό crossover από την Kia το 2021

0
78

Εσωτερικά γνωστό ως Kia CV, θα λειτουργήσει ως βασικός ανταγωνιστής του Tesla Model Y, παρουσιάζοντας την τεχνολογία φόρτισης επόμενης γενιάς της μάρκας και μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη για μια επερχόμενη οικογένεια ηλεκτρικών οχημάτων.

Θα είναι το πρώτο όχημα παραγωγής που βασίζεται στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα E-GMP του Hyundai Group.

Το crossover θα εκμεταλλευτεί επίσης την πρόσφατη συνεργασία της Kia με τον ειδικό σε θέματα ηλεκτρικής ενέργειας, τη Rimac, για να προσφέρει «απίστευτη» απόδοση, η οποία αργότερα θα περάσει σε πιο mainstream μοντέλα στη γκάμα της Kia. Ο Steve Kosowski, του τμήματος στρατηγικής προϊόντων της Kia America, επιβεβαίωσε ότι θα έχει αυτονομία “περίπου 482 χιλιόμετρα” και θα προσφέρει “χρόνο επαναφόρτισης κάτω των 20 λεπτών της ώρας”.

Η πλατφόρμα E-GMP του crossover θα διαθέτει επίσης την ίδια τεχνολογία 800 volt με την Porsche Taycan και θα λειτουργεί επίσης με το δίκτυο ταχυφόρτισης 350kW της IONITY.

Η Kia διατηρεί μυστικό τις υπόλοιπες τεχνικές λεπτομέρειες και προδιαγραφές προς το παρόν. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η πλατφόρμα είναι ευέλικτη και έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει μοντέλα από διαφορετικές κατηγορίες και στυλ αμαξώματος. Θα εμφανιστεί και στην επερχόμενη έκδοση παραγωγής του Hyundai 45 concept. Το στυλ του νέου αυτοκινήτου θα εμπνέεται από το πρωτότυπο Imagine by Kia.

Κατά τη διάρκεια της αποκάλυψης του concept Imagine στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2019, ο επικεφαλής σχεδιαστής της Kia, Luc Donkerwolke, υπαινίχθηκε πως λίγα θα αλλάξουν μεταξύ του πρωτότυπου αλλά και του crossover παραγωγής.

Είπε σχετικά: «Δεν βλέπω κάτι που πραγματικά δεν είναι εφικτό. Υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που σχετίζονται με το κόστος που πρέπει να επικυρωθούν, αλλά το αυτοκίνητο έχει δημιουργηθεί από σχεδιαστές που κατανοούν πώς να φτιάξουν ένα αυτοκίνητο παραγωγής.

Ενώ ο ίδιος θέλει να χαρακτηρίσει το αυτοκίνητο ως «ναυαρχίδα συναισθήματος», υπενθυμίζει ταυτόχρονα πως μέρος του DNA του Imagine υπάρχει ήδη σε δύο από τα ευρωπαϊκά saloon της Kia: το Stinger και το πιο παραδοσιακό Optima. Η Kia διέρρευσε επίσης μερικές περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη στρατηγική προϊόντων «Plan S», στην οποία το αυτοκίνητο που βασίζεται στο πρωτότυπο Imagine by Kia θα διαδραματίσει αναπόσπαστο ρόλο στη γκάμα.

Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια η Kia σκοπεύει να αυξήσει τη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων από δύο σε έντεκα, ενώ στοχεύει να ανεβάσει το μερίδιο της στο 6,6% στην παγκόσμια αγορά EV (εξαιρουμένης της Κίνας).

Η εταιρεία στοχεύει επίσης τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα να αντιπροσωπεύουν το 25% των πωλήσεών της εντός της ίδιας περιόδου.

πηγή: protothema.gr