Ιεράπετρα: Ασφαλή τα σχολικά κτήρια μετά από αυτοψία

0
10

Με το κλιμάκιο Πολιτικών Μηχανικών από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», κ. Θεόδωρο Γιαννακούλια και κα Βασιλική Καραμπάση, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που πραγματοποιούν αυτήν την περίοδο για δεύτερη φορά αυτοψίες στις σχολικές μονάδες, ύστερα από αίτημα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιεράπετρας, με αφορμή τον σεισμό των 5,8 ρίχτερ του Αρκαλοχωρίου και των 6,3 ρίχτερ στη Ζάκρο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, παρουσία των Αντιδημάρχων, κ. Γεώργιου Ασπραδάκη, κ. Κωνσταντίνου Αστροπεκάκη και κας Μαρίας Ρουμελιωτάκη.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γεώργιος Ασπραδάκης: « Ύστερα από αυτοψία που πραγματοποιήσαμε με το κλιμάκιο των Μηχανικών, διαπιστώσαμε ότι τα σχολικά κτίρια είναι ασφαλή. Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα σε κάποιες αίθουσες, οι οποίες παραμένουν κλειστές για τα παιδιά και θα αντιμετωπιστούν άμεσα με παρεμβάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ιεράπετρας είναι ασφαλείς για εκπαιδευτικούς και μαθητές».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε τα εξής: «Πρώτη προτεραιότητα για μας, ύστερα και από τους πρόσφατους σεισμούς, είναι η ασφάλεια των μαθητών και προς αυτή την κατεύθυνση ξεκινήσαμε άμεσα και υπεύθυνα ενέργειες για συνεχείς ελέγχους οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται.

Ευχαριστώ το κλιμάκιο των Πολιτικών Μηχανικών από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» για την άψογη συνεργασία τους με τις Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας».