Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Χανίων τάσσεται δημόσια υπέρ της Γερμανικής Fraport

0
1068

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του οποιουδήποτε να υποστηρίζει την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων και την παραχώρησή του στην Γερμανικών συμφερόντων εταιρεία Fraport. Ο καθένας στη δημοκρατία, μπορεί να έχει γνώμη και άποψη.

Άλλωστε το kriti24.gr έχει διατυπώσει αυτήν την καθαρή θέση πρόσφατα, με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων κ. Μανώλης Γιαννούλης και τις αναφορές του στο θέμα της εκχώρησης του αεροδρομίου Χανίων. 

Ο οποίος δέχτηκε μία σκληρή επίθεση,που ήταν αδικαιολόγητη. Και το kriti24.gr εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με αυτήν. 

Με δημόσια σχόλια και τοποθετήσεις του τις τελευταίες ημέρες, ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Χανίων, επιχειρηματολογεί ανοικτά υπέρ της εκχώρησης του «Δασκαλογιάννης» αλλά και των άλλων Περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, στην Γερμανική εταιρεία.

Παραθέτει μία σειρά από επιχειρήματα, με τα οποία άλλοι θα συμφωνήσουν και άλλοι θα διαφωνήσουν. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. 

Το θέμα είναι ότι ο άνθρωπος αυτός κατέχει μία σημαντική δημόσια θέση, αυτή του Ειδικού Συμβούλου του Δήμαρχου Χανίων.

Είναι γνωστό ότι ο  ίδιος ο Δήμαρχος και συνολικά ο Δήμος Χανίων, μέσω δύο ψηφισμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν ταχθεί ανοικτά και καθαρά κατά της εκχώρησης του «Δασκαλογιάννης» στους Γερμανούς.

Ενώ ο Δήμος Χανίων είχε επίσης προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Αεροδρομίου των Χανίων, στην Γερμανική εταιρεία.

Στο τελευταίο επικαιροποιημένο μάλιστα ψήφισμα του Φεβρουαρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία επικαιροποίησε και την εναλλακτική  πρόταση για το σχήμα που θα μπορούσε να λειτουργήσει το αεροδρόμιο εάν αυτό δεν μπορεί να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο, το οποίο περιλαμβάνει τοπικούς επιχειρηματικούς και τουριστικούς φορείς καθώς και τον ίδιο το Δήμο.

Πρόταση με την οποία να υποθέσουμε από τα γραφόμενα του, ότι διαφωνεί απόλυτα ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου. Ο οποίος υποστηρίζει καθαρά την εκχώρηση στη Γερμανική εταιρεία. 

Εγείρεται λοιπόν ένα σημαντικό θέμα, κατά πόσο ένας από τους εξ απόρρητων συμβούλους του Δημάρχου, είναι θεμιτό-όχι να έχει-αλλά να υπερασπίζεται ανοικτά και δημόσια, μία θέση για την οποία, ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο πολιτικός του προϊστάμενος δηλαδή, είναι διαμετρικά αντίθετος. 

Σε προσωπικό επίπεδο φυσικά και μπορεί να έχει όποια άποψη θέλει, όταν όμως αυτή την εκφράζει δημόσια, δεν έχει την αίσθηση ότι είναι πιθανόν να προκαλεί πρόβλημα;

Όταν η άποψη του έρχεται σε απόλυτη σύγκρουση με την επίσημη θέση που έχει πάρει ο Δήμαρχος; 

Καθώς ποια είναι η εικόνα που δίνουν τελικά στους πολίτες;

Εάν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα ο Δήμαρχος και ο Σύμβουλος του διαφωνούν και εκφράζουν δημόσια, διαμετρικά αντίθετες απόψεις, πως οι πολίτες θα πιστέψουν ότι μπορούν να συμφωνούν και να συνεργάζονται πάνω σε άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική ανάπτυξη;