Είχαν αδυναμία στο… χασίς και τα… αρχαία!

0
81

Λαβράκι έβγαλε η έρευνα των αστυνομικών σε αγροτική τοποθεσία και σε αγροικία του Δήμου Μαλεβιζίου, ιδιοκτησίας  ενός 59χρονου και ενός 34χρονου, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την 19.08.2016 για την καλλιέργεια 77 δενδρυλλίων κάνναβης.

Από τν έρευνα που έγινε βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν συνολικά 142  δενδρύλλια κάνναβης και πλήθος αρχαίων αντικειμένων, που είχαν παράνομα στην κατοχή τους.

ΧΑΣΙΣ 4

Σύμφωνα με το δελτίου Τύπου της Αστυνομίας:

Σε συνέχεια του από 19.08.2016 Δελτίου Τύπου, όπου συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για την καλλιέργεια 77 δενδρυλλίων κάνναβης και από τη συνεχιζόμενη διενεργηθείσα έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, χθες (22.08.2016) το πρωί οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου και σε αγροικία, ιδιοκτησίας του 58χρονου και του 34χρονου.

ΧΑΣΙΣ 5

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

142 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 4 μέτρα, τα οποία ήταν κομμένα και επιμελώς κρυμμένα και καλυμμένα  εντός λάκκων,

πλήθος αρχαίων πήλινων τμημάτων από σκεύη, αγγεία και αγαλματίδια, τα οποία ανήκουν στη Μινωική Εποχή,

2 συσκευασίες με φρέσκιες ρίζες και στελέχη φυτών κάνναβης που είχαν εκριζωθεί πρόσφατα,

μεγάλα τμήματα από μαύρο λάστιχο ποτίσματος,

κυνηγετικό όπλο

ΑΡΧΑΙΑ 2

Επιπλέον, βρέθηκαν τρεις περιφραγμένοι χώροι, εντός των οποίων υπήρχε μεγάλος αριθμός λάκκων με τμήματα από ριζικό σύστημα φυτών.

Στο χώρο, εντοπίστηκαν επίσης ο 55χρονος με τον 59χρονο, οι οποίοι  συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΧΑΣΙΣ 6

Σε βάρος Των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.