Ιατρικός Σύλλογος Χανίων: “Δεν υπάρχει καμία εταιρεία ή εφαρμογή που να αντικαθιστά τον ιατρό”

0
29

“Δεν υπάρχει καμία εταιρεία ή εφαρμογή που να αντικαθιστά τον ιατρό και δηλώνουν πως δεν έχουν αδειοδοτηθεί τέτοιου τύπου εγχειρήματα, που μόνο σκοπό έχουν την εμπορευματοποίηση της υγείας” τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι Ιατρικοί σύλλογοι της Ελλάδας. 

Η ανακοίνωση από 20 Ιατρικούς Συλλόγους της Ελλάδας:

Η λήψη ιστορικού, η κλινική εξέταση, ο καθορισμός θεραπείας και η συνταγογράφηση, αποτελούν ιατρικές πράξεις που απορρέουν αποκλειστικά από την σχέση ιατρού – ασθενή και πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ με φυσική παρουσία.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ιατρική νομοθεσία, ιδιωτικοί φορείς, οι οποίοι παρέχουν αποκλειστικά υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Π.Φ.Υ), είναι οι ακόλουθοι:

– Ιδιωτικά ιατρεία

– Ιδιωτικά πολυϊατρεία

– Ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια

– Ιδιωτικά εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης

Οι παραπάνω δομές υγείας λειτουργούν ΜΟΝΟ με την αδειοδότηση του εκάστοτε Ιατρικού Συλλόγου του νομού, όπως επίσης οι ιατροί / επιστημονικά υπεύθυνοι, που εργάζονται στις παραπάνω δομές, πρέπει να είναι δηλωμένοι στα μητρώα του συλλόγου.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι σας ενημερώνουν πως δεν υπάρχει καμία εταιρεία ή εφαρμογή που να αντικαθιστά τον ιατρό και δηλώνουν πως δεν έχουν αδειοδοτηθεί τέτοιου τύπου εγχειρήματα, που μόνο σκοπό έχουν την εμπορευματοποίηση της υγείας. Μαζί με τους πολίτες θα διατηρήσουμε αρραγές το αίσθημα ασφάλειας στη παροχή υπηρεσιών περίθαλψης από τον ιατρό, γιατί αυτός είναι που προασπίζει έμπρακτα την υγεία.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΙΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Γεώργιος Αγραφιώτης ΙΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Παναγιώτα Βούλγαρη IΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ Αριστοτέλης Τριβλής ΙΣ ΚΩ Κατερίνα Γαβαλά

ΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Κωνσταντίνος Κατσαρός ΙΣ Μαγνησίας Χρήστος Βενέτης ΙΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Βασίλης Ψυχογυιός ΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Δημήτρης Τζωρτζίνης ΙΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Κωνσταντίνα Καρλή ΙΣ ΠΑΤΡΩΝ Άννα Μαστοράκου ΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Αλέξανδρος Πατριανάκος ΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Νικόλαος Πλατανησιώτης

ΙΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Νεκταρία Χαλκιά ΙΣ ΡΟΔΟΠΗΣ Βασίλειος Λούρμπας ΙΣ ΕΠ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ Γεράσιμος Αποστολάτος ΙΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Παναγιώτης Τσιαλούκης ΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Δημήτρης Καλούδης ΙΣ ΧΑΝΙΩΝ Παρασκευή Ορφανουδάκη ΙΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Χρυσοβαλάντης Μέλλος ΙΣ ΧΙΟΥ Γεώργιος Γεωργιάδης

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter