Η Βαρβάρα Περράκη καυτηριάζει τα χάλια των ανταλλακτικών βιβλιοθηκών

0
175

Κριτική για τα χάλια στα οποία έχουν περιέλθει οι ανταλλακτικές βιβλιοθήκες που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Χανίων, σε διάφορα σημεία της πόλης και ειδικά αυτή στην Πλατεία των Δικαστηρίων η οποία είναι γεμάτη με ενοικιαστήρια, ασκεί η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, διά βίου μάθησης και βιβλιοθηκών κ. Βαρβάρα Περράκη.

Όπως αναφέρει σε σχόλιο της:

Οι ανταλλακτικές βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων αποτελούν ένα είδος συνέχειας των δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κι αποβλέπουν στη διάδοση του βιβλίου και στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Γνωρίζουμε όλες κι όλοι τη λυτρωτική σημασία του βιβλίου κι ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης

Έχουν γίνει προσπάθειες στήριξης αυτού του μοντέλου με δράσεις με σχολεία, με ενίσχυση με βιβλία κι άλλες ενέργειες αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα.

Λυπηρή είναι η εικονα της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στην περιοχή των Δικαστηρίων, μπροστά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Τα κολλημένα ενοικιαστήρια κι άλλα διαφημιστικά κείμενα δε νομίζω ότι τιμούν,όσους καταφεύγουν σε αυτόν τον τρόπο ανακοίνωσης και κυρίως παρεμποδίζουν την όποια λειτουργία της βιβλιοθήκης.

Αναγνωρίζοντας πάντα το μεγάλο προβλημα ενοικίασης κατοικίας στην πόλη μας και την άμεση ανάγκη πληροφόρησης, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άλλοι πιο γνωστοί τρόποι για αυτή τη διαδικασία.

Παρακαλώ τους συμπολίτες μας να σεβαστούν αυτή τη μικρή ανταλλακτική βιβλιοθήκη και να μη συνεχίσουν αυτή την πρακτική.

Η προσωπική μας στάση είναι το μεγαλύτερο μάθημα σεβασμού, κοινωνικής προσφοράς κι ευαισθησίας.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter