Η Τένια Μακρή στα Χανιά σε ημερίδα για την εφηβεία (φώτο & video)

0
434

Εφηβεία, μια περίοδος που κατά γενική ομολογία προβληματίζει ιδιαίτερα τους γονείς αφού δοκιμάζει ιδιαίτερα τη σχέση με τα παιδιά τους. Πόσο προετοιμασμένοι είναι οι γονείς για την περίοδο της εφηβείας των παιδιών τους; Πως μπορούν να επικοινωνούν καλύτερα οι γονείς με τα παιδιά;

Μία ιδιαίτερα σημαντική και ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» το πρωί του Σαββάτου. Επρόκειτο για μια εκδήλωση ανοικτού διαλόγου στην οποία παρευρέθηκαν γονείς οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ψυχολόγους Τένια Μακρή, Νεκταρία Πατεράκη-Καστρινάκη και Αννέτα Μαρκογιαννάκη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός από τους γονείς, ειδικοί ψυχικής υγείας, παιδαγωγοί και φοιτητές. 

Δείτε τι δήλωσαν στο  ΧΑΝΙΑ LIVE TV οι ψυχολόγοι Τένια Μακρή, Νεκταρία Πατεράκη-Καστρινάκη, Αννέτα Μαρκογιαννάκη και η Αντιδήμαρχος Ελευθερία Αλιφιράκη. 

Η ανακοίνωση του Δήμου Χανίων

Μεγάλη είναι αναμφίβολα, η αγωνία και το άγχος των γονιών για τον τρόπο διαχείρισης της συμπεριφοράς των παιδιών τους που βρίσκονται στην εφηβεία. Αυτό ήταν το συμπέρασμα από την ημερίδα που διοργάνωσε το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων με θέμα «Έφηβος, αυτός ο γνωστός άγνωστος» και το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (30/3) στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”.

Οι ομιλήτριες ψυχολόγοι Τένια Μακρή, Νεκταρία Πατεράκη-Καστρινάκη και Αννέτα Μαρκογιαννάκη καθήλωσαν τους γονεις και ευρύτερα το κοινό που ταυτίστηκαν με τις θέσεις τους, ενώ πλήθος ήταν τα ερωτήματα που τέθηκαν και συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που είχε τη μοργή ανοιχτού διαλόγου. Μάλιστα, πολλά από τα ερωτήματα που δεν κατέστη δυνατόν να απαντηθούν, τά κράτησαν οι κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου Χανίων, προκειμένου, σε συνεργασία με το υπόλοιπο επιστημονικό προσωπικό να τα απαντήσουν και να τα δώσουν εντός της εβδομάδας στη δημοσιότητα.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελευθερία Αλιφιεράκη , εξέφρασε την ικανοποίηση της για την επιτυχία της ημερίδας και προέτρεψε τον κόσμο, “να ανταποκρίνεται σε τέτοιες σημαντικές δράσεις προκειμένου να ενημερώνεται και έτσι να αντιμετωπίζει πιο σωστά τα καθημερινά του και όχι μόνο, προβλήματα”.