Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ρεθύμνης για το 2023

0
11

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Τουρισμού η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ρεθύμνης για το 2023.
Κύριο θέμα της πρώτης συνεδρίασης του 2023 ήταν το marketing plan και ο στρατηγικός σχεδιασμός της νέας χρονιάς, με έμφαση στις νέες Αγορές, στα σύγχρονα μέσα ηλεκτρονικής προβολής και προώθησης, στην περαιτέρω ενίσχυση εναλλακτικών μορφών Τουρισμού και τις αντίστοιχες δράσεις, καθώς και η στοχευμένη συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνης σε τουριστικές Εκθέσεις, workshop και Β2Β συναντήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Θωμάς Κρεβετζάκης, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη για τις επερχόμενες τροποποιήσεις στην κανονιστική της Παλιάς Πόλης, πάντα με οδηγό τη βιωσιμότητα του ιστορικού κέντρου και τον σεβασμό στο επιχειρείν και, στη συνέχεια, μαζί με τον κ. Νίκο Μαρκαντώνη, εκπρόσωπο των Ομάδων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού (ΟΡΚ), παρουσίασαν το πρόγραμμα του φετινού Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, το οποίο θα διεξαχθεί κανονικά, έχοντας ήδη πληθώρα συμμετοχών και κρατήσεων.

Εκτενής συζήτηση πραγματοποιήθηκε για την τρέχουσα κατάσταση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, με σύνταξη αντίστοιχου ψηφίσματος στήριξης στον Ιατρικό Σύλλογο Ρεθύμνης, το οποίο έχει ήδη δημοσιευτεί στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
Στη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, με τυχερή την κα Άργη Περράκη, από τον Σύλλογο Τουριστικών Καταλυμάτων Ρεθύμνου Ξένιος Ζευς, η οποία και δέχτηκε ένα όμορφο δώρο μαζί με τις ευχές όλων για ευτυχισμένο και δημιουργικό 2023.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Ρεθύμνης, κα Πέπη Μπιρλιράκη, «Η νέα χρονιά ξεκινά με πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα, με μεγάλο αριθμό προκρατήσεων και με υψηλό ενδιαφέρον σημαντικών Αγορών. Είναι στο χέρι μας, ως οικοδεσπότες, να αξιοποιήσουμε όλα τα σύγχρονα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε να αποδείξουμε για μια ακόμα φορά, ότι ο προορισμός Ρέθυμνο-Κρήτη είναι δικαίως στις κορυφαίες θέσεις του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη.

Εύχομαι ολόψυχα το 2023 να είναι γεμάτο ουσιαστικές συνεργασίες ανάμεσα σε όλα τα μέλη της μεγάλης οικογένειας του Τουρισμού, της Επιχειρηματικότητας και της Φιλοξενίας και αντίστοιχο συντονισμό δράσεων, δημιουργώντας τις συνθήκες για τον κοινό στόχο του 12μηνου, Βιώσιμου και Χωρίς Αποκλεισμούς Τουρισμού».

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter