Η πρώτη Mercedes-AMG Project One πωλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού

0
126

Ο κατάλογος της Mercedes οριοθετεί την τιμή της Mercedes-AMG Project One στα 2,4 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, ο κάτοχος του πρώτου υβριδικού hypercar της γερμανικής εταιρίας πλήρωσε… κάτι παραπάνω για να είναι αυτός που θα το βάλει στο γκαράζ του. Συγκεκριμένα, ο κάτοχος του κομψοτεχνήματος των 1.000 ίππων, έδωσε 4,5 εκατ. ευρώ.

Η Mercedes-AMG Project One, είναι ένα περιορισμένης παραγωγής υβριδικό hypercar, το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία που προέρχεται από τη Formula 1. Το «θηρίο» αυτό, παράγει την τεράστια ιπποδύναμή του από έναν τούρμπο κινητήρα 1,6 λίτρων, ο οποίος υποστηρίζεται από δύο ηλεκτροκινητήρες. Το κιβώτιό του είναι 8 ταχυτήτων, το οποίο διαθέτει και αυτοματοποιημένη λειτουργία με paddles στο τιμόνι. Κάτι σαν την F1 δηλαδή…

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης από τον παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, αλλά και τον επικεφαλής της Mercedes-Benz, Ντίτερ Τσέτσε, πάνω κάτω είναι γνωστά και εύκολο να βρεθούν. Αυτό που σίγουρα είναι πολύ πιο δύσκολο, είναι να βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά του. Με τον πρώτο κάτοχο της Mercedes-AMG Project One σίγουρα να μην έχει τέτοιες… σκοτούρες.

Πηγή newsbeast.gr