Οι πρώτες κατευθύνσεις Τσίπρα στο νέο υπουργικό συμβούλιο

0
43

Στις 12:30 συνεδριάζει το νέο υπουργικό συμβούλιο, με τον Πρωθυπουργό να δίνει τις πρώτες κατευθύνσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε χθες την ευκαιρία να συνομιλήσει με το «νέο αίμα» της κυβέρνησης και αναφέρθηκε στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει. «Προχωρήστε με θάρρος στην ανάληψη των καθηκόντων σας. Η κοινωνία περιμένει να κομίσετε το νέο, όχι μόνο με την ηλικία σας, αλλά και με την πρακτική σας στην άσκηση της διακυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα, μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο προεδρικό μέγαρο, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «έχουμε την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα, για να πάρουμε την απαραίτητη ώθηση, προκειμένου να διανύσουμε τα τελευταία κρίσιμα μέτρα ενός μαραθωνίου που όμως ο τερματισμός του θα μας βγάλει σε ένα ξέφωτο. Το ξέφωτο της ανάπτυξης που προβλέπεται πολύ υψηλή για το 2017, η οποία όμως για να έλθει “συν Αθηνά και χείρα κίνει”».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «πρέπει και εμείς να διορθώσουμε δυσλειτουργίες, να αλλάξουμε νοοτροπίες, να επιταχύνουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η χώρα μας να βγει επιτέλους από αυτή την πολυετή κρίση».

«Έγιναν οι απαραίτητες τομές και επιλογές στο κυβερνητικό σχήμα, υπάρχει το στοιχείο της ανανέωσης και ηλικιακά και σε πρόσωπα και σε δομές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους όσοι τίμησαν την κυβέρνησή μου και δεν βρίσκονται σήμερα στην ορκωμοσία, όχι γιατί απέτυχαν, αλλά γιατί επιλέχτηκαν απαραίτητες τομές και αλλαγές. Άλλωστε, το έχουμε δηλώσει αυτό από την πρώτη στιγμή, ο καθένας από όποιο μετερίζι δουλεύει για το συλλογικό καλό» κατέληξε.

Οι παραδόσεις – παραλαβές των υπουργείων θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε μέσα στο Σαββατοκύριακο να υπάρξουν συνεργασίες ανάμεσα στους νέους και τους απερχόμενους υπουργούς.

Πηγή: real.gr