Η Μαρία Φαραντούρη το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

0
153

Μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες, η Μαρία Φαραντούρη, επιστρέφει στο Ηράκλειο το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου για το 3ο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Ηρακλείου:

Η Μαρία Φαραντούρη , η Φαραντούρη του Θεοδωράκη και του Χατζιδάκι, η Φαραντούρη των τόσων διεθνών επιτυχιών και του πλούσιου ρεπερτορίου και πάλι κοντά μας. Ποιήματα του Καβάφη, του Σεφέρη, του Ελύτη, του Ρίτσου, του Γκάτσου, του Αναγνωστάκη, έτσι όπως εκείνη μόνον ξέρει να τα τραγουδά με τη μαγική φωνή της, σε μουσική καταξιωμένων συνθετών, προσφέρουν στον ακροατή την πλήρη ικανοποίηση, την κάθαρση που αναζητούσαν οι θεατές της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας.

Κοντά της, δυο νέοι με ταλέντο, ευαισθησία και ανησυχίες. Οι αδελφοί Παντελής και Μιχάλης Καλογεράκης, είκοσι τεσσάρων μόνον ετών, θα μας παρουσιάσουν τραγούδια από τον πρώτο τους δίσκο, με τίτλο: Προσωπικό. Έναν δίσκο με μελοποιημένη ποίηση δικών μας και ξένων ποιητών. Τα Πατώματα του Μπρέχτ, σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη, την Αγάπη του Πεσσόα, σε μετάφραση Γιάννη Σουλιώτη, Το όλο παίζεις εσύ, του Πάμπλο Νερούντα, σε μετάφραση Γιώργου Κεντρωτή, και άλλα, πολλά και όμορφα.

Από την υπέροχη αυτή συναυλία, δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα τραγούδια συνθετών που καλά γνωρίζουμε και αγαπούμε. Bob Dylan, Leonard Cohen και Nino Rota, με το Θυμωμένο τραγούδι, σε στίχους Lina Wertmuller.

Η είσοδος στην συναυλία είναι ελεύθερη.