Η κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη λίγο πριν την ψηφοφορία στη Βουλή

0
31

«Αυτό το τριήμερο η αξιωματική αντιπολίτευση και ο αρχηγός της προσπάθησαν να εκτρέψουν τη συζήτηση. Ο στόχος τους νομίζω έγινε σαφής: να μην συζητήσουμε για τα μέτρα ανάπτυξης, την οικονομία, το πώς θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα… αλλά για θέματα που το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. έχει επιλέξει», τόνισε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, παίρνοντας το λόγο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν ασχολούμαι με πολιτικές επιθέσεις, fake news και επιθέσεις σε νεκρούς»
Όπως είπε το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. έχει επιλέξει να πάμε σε «εκλογές-αρένα».

«Δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με τις πολιτικές επιθέσεις και τα fake news. Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε μόνος σας, ακόμη και επιτιθέμενος σε νεκρούς. Εγώ δεν έχω μιλήσει ποτέ με αυτό τον τρόπο», συνέχισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ και σχολίασε: «Ο πατέρας σας ήταν πρωθυπουργός, σε ένα πολωμένο κλίμα, όπως τώρα. Η τότε αντιπολίτευση τον έλεγε εφιάλτη κλπ. Εγώ ποτέ δεν έχω αναφερθεί σε τίποτα από όλα αυτά».

«Δεν θέλω να συνεχίσω τίποτα από όλα αυτά», επεσήμανε και συνέχισε:

«Λέω, ως εδώ αυτή η συζήτηση. Όμως θέλω να αναρωτηθώ δημόσια και ανοιχτά, γιατί επιλέγετε αυτή τη στρατηγική της λάσπης στον ανεμιστήρα. Αφού μας λέτε ότι είστε μπροστά στις εκλογές, τις έχετε κερδίσει, έχετε τον θρίαμβο στο τσεπάκι σας».

«Μήπως τελικά ζορίζεστε και γι’ αυτό αντί να συζητάμε άλλα, θέλετε να συζητάμε για τους πατεράδες μας και τις διακοπές;», απάντησε στις συνεχόμενες αναφορές του κ. Μητσοτάκη στις διακοπές του με σκάφος.

«Ζείτε σε μια ψευδαίσθηση ότι η ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει»

«Ζείτε κύριοι της αντιπολίτευσης εδώ και πάρα πολύ καιρό σε μια ψευδαίσθηση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, ότι θα σβήσει, ότι δεν στηρίζεται στην ελληνικό λαό.

Έχετε κάνει μεγάλο λάθος προσπαθώντας να πάτε την συζήτηση από την οικονομία στο ηθικό μειονέκτημα. Μετά το «μαζί τα φάγαμε» του κ. Πάγκαλου, θέλετε να πείτε «όλοι το ίδιο είμαστε», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Τσίπρας: Εγώ ποτέ δεν είπα «Εφιάλτη» τον πατέρα σας»

«Είπατε για τον πατέρα σας. Οι πολίτες έχουν άποψη για τον πατέρα σας» είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ. Ο Κ. Μητσοτάκης αντέδρασε λέγοντας «δεν έχετε σεβασμό» για να απαντήσει ο πρωθυπουργός: «Εγώ δεν έχω σεβασμό;». «Ηταν δημόσιο πρόσωπο, ήταν πρωθυπουργός. Εκείνη την εποχή, ο Ανδρέας Παπανδρέου τον αποκαλούσε «Εφιάλτη». Εγώ ποτέ δεν το έκανα» είπε ο Αλ. Τσίπρας.

«Έχετε αντιγράψει την καμπάνια του Μπολσονάρου»

«Εγώ παρότι επιλέγω να ρίξω τους τόνους, είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε έτσι μέχρι τις εκλογές. Γιατί έχετε αντιγράψει την καμπάνια του ακροδεξιού Μπολσονάρου», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πολιτικό είναι το πρόβλημά σας, όχι τα υπόλοιπα. Εν πάση περιπτώσει εγώ δε θα σας ακολουθήσω αλλά είμαι βέβαιος ότι ακριβώς επειδή δε κατανοείτε πιο είναι το πρόβλημά σας έχετε επιλέξει να πάτε στις εκλογές με μια καμπάνια, καρμπόν από κόμματα και υποψηφίους της ακροδεξιάς σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Fake news, τοξικότητα, κιτρινισμός, λάσπη για τον αντίπαλο, αντιπαράθεση δίχως αρχές και όρια και φυσικά μπόλικη τάξη και ασφάλεια. Αυτά δεν τα λέω μόνο εγώ, τα λένε κι άνθρωποι με τους οποίους έχουμε αντιπαρατεθεί πολιτικά. Τα είπε χθες ο κ. Μεϊμαράκης», συνέχισε.

Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις άδειες που έχουν δοθεί στο Δημήτρη Κουφοντίνα, λέγοντας: «Στόχος σας είναι αποκτήσετε πρόσβαση στα λαϊκά στρώματα, μέσω των στερεοτύπων, της ακροδεξιάς παραδοξολογίας και του κουτσομπολιού. Και βεβαίως αναδεικνύοντας ακόμα μία φορά στην αγαπημένη σας φράση για την τάξη και την ασφάλεια. Όταν επί των ημερών σας έπαιρναν άδεια οι πρώτοι καταδικασμένοι της 17Ν, όταν επί των ημερών σας, βαρυποινίτες δραπέτευαν από τις φυλακές με ελικόπτερα, και τότε δεν λέγατε κάτι. Αυτή θα είναι η πολιτική της ΝΔ από εδώ μέχρι τις ευρωεκλογές και από τις ευρωεκλογές μέχρι τις εθνικές εκλογές».

«Όσο εσείς θα ασχολείστε με την παραπλάνηση, εμείς θα εργαζόμαστε για να δίνουμε απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες», σημείωσε.

Για το πακέτο στήριξης

Αναφερόμενος στις παροχές που ανακοίνωσε, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Από τον Αύγουστο του 2018, αυτή η Βουλή συνέρχεται για να ψηφίσει μέτρα σταδιακής αποκατάστασης των αδικιών. Και υλοποιούμε μια Νέα Οικονομική Πολιτική. Με ασφάλεια για τις επόμενες γενιές αλλά και ιεραρχήσεις. Ξεκινήσαμε με την αποκατάσταση της εργασιακής κανονικότητας. Τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Την αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου για τους νέους που εσείς τον φέρατε. Το πλαίσιο προστασίας για την πρώτη κατοικία. Τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις οφειλές των πολιτών σε ταμεία και εφορία. Και φυσικά υλοποιήσαμε ένα προς ένα όσα δεσμεύτηκα στη ΔΕΘ. Την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, τις 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή, το επίδομα στέγασης που μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει 240.000 συμπολίτες μας και όλα τα υπόλοιπα».

Την περασμένη Τρίτη, δεσμευτήκαμε και προχωράμε στην υλοποίηση ενός ακόμα πιο σημαντικού και πολύ πιο διευρυμένου πακέτου μέτρων στήριξης όχι μόνο της κοινωνικής πλειοψηφίας αλλά όλων, με μέτρα που θα εφαρμοστούν άμεσα και θα ψηφιστούν την άλλη εβδομάδα, όπως:

Μείωση του φόρου προστιθέμενης αξίας στην εστίαση από 24% στο 13%
Μετάταξη του ΦΠΑ τροφίμων από το 24% στο 13%.
Μειώνεται ο φόρος προστιθέμενης αξίας στην ενέργεια, στον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο από το 13% στο 6%.
Κατανομή της 13ης σύνταξης, συνολικού κόστους περίπου 800 εκατ. ευρώ».

με πληροφορίες από cnn/ iefimerida