Η Κατίνα Προεστάκις στα Χανιά

0
36

Με μεγάλη χαρά συναντήσαμε το Σάββατο 30 Ιουλίου στα Χανιά την πρωταθλήτρια του Ξίφους Ασκήσεως και μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Χιλής Κατίνα Προεστάκις ή Katina Proestakis όπως αναφέρεται επίσημα στους καταλόγους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.

Η Κατίνα ,μετά από τη συμμετοχή της, εκπροσωπώντας τη Χιλή , στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας στο Κάιρο της Αιγύπτου στα μέσα Ιουλίου, βρήκε την ευκαιρία να επισκεφτεί για μερικές μέρες για διακοπές την Κρήτη. Ήρθε με τον πατέρα της Μιχάλη ή Mijali και τη μητέρα της Έλλη για να γνωρίσουν για πρώτη φορά, τόσο αυτή όσο και οι γονείς της, το Γαβαλοχώρι Αποκορώνου από όπου καταγόταν ο προπάππος της Μιχάλης Προεστάκης που από τον Αποκόρωνα βρέθηκε στη Χιλή.

Η Κατίνα προπονείται τα τελευταία χρόνια στο Χιούστον του Τέξας και βρίσκεται στην 57η θέση στην παγκόσμια κατάταξη του Ξίφους Ασκήσεως Γυναικών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας ενώ με τις επιτυχίες της συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 εκπροσωπώντας τη Χιλή. Έχει συμμετάσχει σε πολλούς διεθνείς αγώνες σε όλο τον κόσμο με σημαντικές διακρίσεις και μετάλλια.

Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Λέσχης Χανίων κος Ιπποκράτης Μανουδάκης και ο Έφορος Ξιφασκίας κος Λεωνίδας Χατζηδάκης της προσέφεραν ως αναμνηστικά μια ζακέτα και σήματα της Λέσχης που τα δέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να την συναντήσουμε ξανά σε επόμενη επίσκεψή της στα Χανιά και να ανταλλάξουμε τις σκέψεις μας για το αγαπημένο μας άθλημα της Ξιφασκίας. .

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter