Η «Φλόγα της Αγάπης» σήμερα στο Ρέθυμνο

0
86

Η σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και της αλληλεγγύης

– Διήμερες εκδηλώσεις για την αιμοδοσία, το αλκοόλ και τα τροχαία ατυχήματα

Εθελοντική αιμοδοσία, αλκοόλ, τροχαία ατυχήματα… Όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα θέτει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Δότες Ζωής» στο πλαίσιο της διήμερης εκδήλωσης για την «φλόγα της αγάπης», τη φλόγα των Εθελοντών Αιμοδοτών, που έχει φτάσει και στο Ρέθυμνο και συνεχίζει το ταξίδι της.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, π. Γεώργιος Γαλεράκης, ενόψει της σημερινής και της αυριανής εκδήλωσης που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά στο Ρέθυμνο, μίλησε στον Team FM για τους στόχους της διοργάνωσης, αλλά κυρίως για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και την προσπάθεια για την ανάδειξη ενός άλλου μεγάλου ζητήματος, αυτό της κατανάλωσης αλκοόλ και των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο παπα Γιώργης, γνωστός για την προσφορά του στον άνθρωπο, αφού εκτός από τους «Δότες Ζωής», είναι και υπεύθυνος του Φιλόπτωχου Γραφείου της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, υπενθυμίζει σε όλους ότι το αίμα είναι ζωή. Ζωή που μας αφορά όλους κι όχι μόνο τους άλλους. Ζωή που μπορείς να την προσφέρεις απλόχερα, δίνοντας απλά λίγο αίμα σε ελάχιστο χρόνο, αλλά ταυτόχρονα ενισχύοντας τις τράπεζες αίματος, που θέλουν ακόμα πολύ για να κατακτήσουν την επάρκεια στην Ελλάδα.

Ο ίδιος μετά από δύο χρόνια λειτουργίας του συλλόγου εμφανίζεται ικανοποιημένος από τη μέχρι στιγμής ανταπόκριση των πολιτών και δηλώνει πως χρόνο με το χρόνο οι στόχοι που έχουν τεθεί φτάνουν πιο κοντά.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί ο Σύλλογος λειτουργεί μόνο δύο χρόνια. Παρ’ όλα αυτά έχει διακτινωθεί σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό ο ρόλος του συλλόγου, ο λόγος ύπαρξής του και μας αφήνει ο κόσμος ενθαρρυντικά μηνύματα. Υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα που χρόνο με το χρόνο εξελίσσεται σημαντικά και εμείς είμαστε πολύ ικανοποιημένοι», αναφέρει ο π. Γιώργης.

Παράλληλα, τονίζει ότι στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης, θα θιχθεί και το θέμα του αλκοόλ και των τροχαίων και αναρωτιέται: «Πόσο πρέπει ακόμα να θρηνήσουμε για να μπορέσουμε να εισάγουμε στη ζωή μας τα μέτρα πρόληψης; Πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να ζήσουμε τον θρήνο ή να χτίσουμε άμυνες πρόληψης;

Τουλάχιστον να γίνονται προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση και να υπογραμμίζεται το πρόβλημα. Όταν υπάρχουν θέματα που δεν έρχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη δημοσιότητα, τότε σβήνονται. Και μετά έρχονται ο θρήνος και τα γιατί. Πρέπει να γίνει μία συντονισμένη προσπάθεια. Η τοπική κοινωνία έχει τον πλούτο και την ευλογία οι άνθρωποί της να στηρίζουν και να συμμετέχουν. Είμαστε αισιόδοξοι. Είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα του πλούτου των ρεθυμνίων. Κι εκεί επενδύουμε: έχει και αγάπη και φιλότιμο και αλληλεγγύη ο ρεθυμνιώτης. Γνωρίζει να αγκαλιάζει και να στηρίζει. Κι όταν κάτι δεν γίνεται και σωστά, γνωρίζει και να αποδοκιμάζει με σοβαρό τρόπο».

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΜΑ ΣΟΥ… ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ…»

Στην πόλη του Ρεθύμνου θα φτάσει για τρίτη συνεχή χρονιά η «Φλόγα της Αγάπης», η φλόγα των Εθελοντών Αιμοδοτών, συνεχίζοντας έτσι το πανελλήνιο ταξίδι της στις αντιπροσωπίες όλης της χώρας, φωτίζοντας το μήνυμα του εθελοντισμού και της σημασίας της προσφοράς αίματος σε όσους έχουν ανάγκη.

Σε ένα διήμερο εκδηλώσεων, που ξεκινάει την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 18:30 η “Φλόγα της Αγάπης” της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, θα βρίσκεται για τρίτη συνεχή χρονιά στην πόλη, για να μας μεταφέρει το μήνυμα του εθελοντισμού, της ενότητας και της αλληλεγγύης.
Εθελοντές-Μέλη του Συλλόγου «Δότες Ζωής», εκπαιδευτικοί και μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης, αθλητικοί, και παραδοσιακοί σύλλογοι θα παρασταθούν στην εκδήλωση, η οποία έχει καθιερωθεί και αγκαλιαστεί από δεκάδες Ρεθεμνιώτες.

Η συνάντηση των λαμπαδηδρόμων θα γίνει στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη στις 18:30, όπου θα είναι η αφετηρία της πομπής ενώ η πορεία θα ξεκινήσει στις 19.00. Η φλόγα θα περάσει κατά μήκος των οδών Αρκαδίου και Κ. Παλαιολόγου, καταλήγοντας στην πλατεία Μικρασιατών περίπου στις 19:30. Εκεί θα ακολουθήσει η αφή της φλόγας, σύντομος χαιρετισμός και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μουσική συναυλία με τον γνωστό καλλιτέχνη Στέλιο Μπικάκη και το συγκρότημά του.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την επόμενη μέρα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, με μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα επιστημονική εσπερίδα στο Σπίτι του Πολιτισμού, στις 19:00, με θέμα: “Είμαστε Αίμα Σου… Και Νοιαζόμαστε…”.

Πρόγραμμα Εσπερίδας:
1) “Αιμοδότες: Εθελοντές σωτήρες στις ανθρώπινες τραγωδίες. Ψυχολογία των πρωταγωνιστών” από την κα Καλλιόπη Τσαλίκου, Ψυχολόγο Συστημικής Προσέγγισης – Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Σ.Ε.Α. “Δότες Ζωής”
2) “Σκέψεις και προβληματισμοί για τα τροχαία ατυχήματα” από τον κ. Γεώργιο Καραβιώτη, Πρόεδρο της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ρεθύμνου για την Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων
3) “Αλκοόλ” από τον κ. Δήμο Φωτόπουλο, Ψυχίατρο – Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Ο.ΚΑ.ΝΑ. – Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Σ.Ε.Α. “Δότες Ζωής”
– Ο Σύλλογος «ΔΟΤΕΣ ΖΩΗΣ» μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας (ΠΟΣΕΑ), μέσα στα τρία χρόνια ζωής του, κατάφερε να συλλεχθούν αρκετές δεκάδες φιάλες αίμα σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους χωριών του νομού, με εθελοντικούς και παραδοσιακούς συλλόγους, φορείς και ενώσεις.
– Στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιούνται ενημερώσεις, δειγματοληψίες και εγγραφές για υποψήφιους δότες μυελού των οστών, από μέλη του συλλόγου “Δότες Ζωής”.
– Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής: Τηλ:6979295491, email: [email protected]
Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου “Δότες Ζωής

Πηγή: GOODnet.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter