Η ευθύνη καθυστέρησης των εργασιών στην κατολίσθηση στο ύψος του Σταλού βαραίνει τον κ. Αρναουτάκη

0
44

Γράφει ο Χάρης Παπαδάκης*

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, επισκέφθηκε τα Χανιά με διάθεση να μοιράσει πάλι κεράσια. Οι Χανιώτες όμως επιφυλάσσονται και κρατάνε πλέον μικρό καλάθι.
Χωρίς επαρκείς εξηγήσεις προσπάθησε να δικαιολογήσει το πολυήμερο κλείσιμο του ΒΟΑΚ από τον Σταλό μέχρι τον Πλατανιά, όπου έχει ως φυσικό επακόλουθο την απίστευτη ταλαιπωρία των οδηγών και κατοίκων της περιοχής, αν και ανακοίνωναν τόσες μέρες ότι είναι κλειστός λόγω εργασιών, ενώ κανείς δεν εργαζόταν εκεί.

Θυμίζω μόνο δύο περιπτώσεις από τις πολλές κατολισθήσεις επί του ΒΟΑΚ. Πριν τέσσερα χρόνια, στις 2/1/2015 στο Καλάμι, και στις 27/3/2017 στο Πλατάνι, σε μεγαλύτερες κατολισθήσεις απ’ ότι τώρα μέσα σε δύο μέρες είχαν απομακρυνθεί χιλιάδες κυβικά χώμα υπό την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και της Πολιτικής Προστασίας, ενώ η εθνική οδός δεν έκλεισε ούτε λεπτό. Τότε είχε την ευθύνη η Περιφέρεια και σήμερα όχι;
Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένα έργο στα δύο παραπάνω σημεία, δεν υπάρχουν ούτε μελέτες, ενώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις κατολισθήσεων σε άλλους νομούς της Κρήτης έχουν ολοκληρωθεί τα έργα προστασίας;

Σίγουρα κάτι έχει αλλάξει στον τρόπο και στη διάθεση με την οποία αντιμετωπίζει η διοίκηση της Περιφέρειας τα προβλήματα του νομού Χανίων τα τελευταία χρόνια.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι η πολυπόθητη ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει με κλειστή την κεντρική οδική αρτηρία του νομού μας.

*Ο Χάρης Παπαδάκης είναι Υπεύθυνος Τομέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας ΝΟΔΕ Χανίων