Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια 270 φωτογράφων του Instagram στην έκθεση «my_Greece»

0
48

Η έκθεση φωτογραφίας “my_greece” είναι ένα ταξίδι στις υπέροχες εικόνες που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα. Μια περιήγηση στα τοπία, τους ανθρώπους, τον πολιτισμό, την ιστορία, τα χρώματα και τις στιγμές που συνθέτουν τις απρόσμενες λεπτομέρειες αυτού του τόπου.

Διακόσιοι εβδομήντα ταλαντούχοι φωτογράφοι της Ελληνικής κοινότητας του Instagram καταθέτουν τη προσωπική τους δημιουργική ματιά και αφηγούνται μέσα από τα έργα τους την δική τους Ελλάδα. Οι ποικιλόμορφες καλλιτεχνικές τους προσεγγίσεις μας ξεναγούν εκεί όπου εξελίσσεται η ιστορία αυτής της χώρας, αιώνια και διαχρονική, πολυσύνθετη, μυστηριώδης και γοητευτική. Κάθε φωτογραφία μας παρασύρει σε μια νέα ανακάλυψη που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και επιχειρεί να μας αποκαλύψει τον αληθινό χαρακτήρα αυτού του τόπου.

Η έκθεση ξεκίνησε το ταξίδι της από τα Χανιά και αποτελεί την πρώτη ομαδική έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται εν πλω, στο επιβατηγό, οχηματαγωγό πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος της ANEK LINES που φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυση της.

Το Σάββατο 16/9, ώρα 11:00 π.μ., θα ανοίξουν οι «πύλες» για το ευρύ κοινό, ώστε να μπορέσουν όλοι να επισκεφθούν την έκθεση και να την θαυμάσουν σε αυτόν τον ιδιαίτερα όμορφο εκθεσιακό χώρο. Την έκθεση θα συνοδεύουν γευστικές επιλογές με άρωμα Ελλάδας που θα προσφέρει η ΑΝΕΚ Lines καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.

Η προσέλευση θα πραγματοποιείται από τις 11:00 έως τις 14:00 και η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, καθώς το πλοίο συμμορφώνεται σε διεθνείς κανόνες ασφαλείας. Η στάθμευση των ΙΧ απαγορεύεται στο γκαράζ του πλοίου. Επιτρέπεται μόνο στο λιμάνι, εξωτερικά του «Ελ. Βενιζέλος». Προτείνεται η χρήση ΗΣΑΠ (Σταθμός Πειραιά).

Η έκθεση φωτογραφίας «#My_Greece» θα φιλοξενείται παράλληλα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αποτελώντας μέρος των πολλών, πολιτιστικών δρώμενων της χώρας. Συνοδεύεται από λεύκωμα των εκδόσεων BELL, το οποίο διατίθεται ήδη σε επιλεγμένους εκθεσιακούς χώρους, καταστήματα και μέσω Internet. Μέρος των εσόδων από την πώληση του λευκώματος προσφέρεται για την οικονομική ενίσχυση του έργου του Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου».

Πηγή in.gr