Η εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης στο Κολυμπάρι| φωτο

0
135

Στα πλαίσια των κεντρικών εκδηλώσεων για την 77η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μαϊου, η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης στο Μνημείο Ευέλπιδων στο Κολυμβάρι,που διοργανώθηκε από το Δήμο Πλατανιά και την 5η ΤΑΞΠΖ Κρήτης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης , ακολούθησε στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης , ομιλία για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή την εποχή εκείνη και με αφορμή τη συμπλήρωση των 190 χρόνων από την ίδρυση της Σχολής Ευελπίδων.

Παράλληλα ο Δήμαρχος κ.Ιωάννης Μαλανδράκης παρέδωσε,κατόπιν αιτήματος της Αυστραλιανής Πρεσβείας ,χώμα που συλλέχθηκε από το Ακρωτήριο της Σπάθας του Δήμου Πλατανιά, στον Πλοίαρχο Τimothy Βyles, Ακόλουθο Άμυνας της Νότιας Ευρώπης της Αυστραλίας.

Το χώμα αυτό πρόκειται να τοποθετηθεί σε μνημείο που κατασκευάζεται στο Sindey , προς τιμήν των Αυστραλιανών που πολέμησαν σε Διεθνείς εκστρατείες.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος , μεταξύ των άλλων ανέφερε“……με ιδιαίτερη συγκίνηση και τιμή παραδίδουμε σήμερα το χώμα αυτό, στον Εκπρόσωπο της Αυστραλιανής Πρεσβείας, ευχαριστώντας παράλληλα την Κυβέρνηση της Αυστραλίας για την πρωτοβουλία της και διαχρονική φιλία των λαών μας…”

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter