Η ECA διέγραψε τον ΠΑΟΚ από το μητρώο της

0
33

Η δημόσια «συγγνώμη» του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη φαίνεται πως δεν… συγκίνησε ιδιαίτερα την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) που με ανακοίνωσή της προχώρησε στη διαγραφή του «Δικέφαλου του Βορρά»  από το μητρώο της, μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τη νύχτα της περασμένης Κυριακής (11/3) στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Μάλιστα η ECA καταδίκασε τη συμπεριφορά του προέδρου της μακεδονικής ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη και γνωστοποίησε την απόφασή της να αναστείλει την ιδιότητα μέλους του ΠΑΟΚ, μέχρι νεωτέρας, αφού το θέμα θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση της ECA στις 27 Μαρτίου του 2018.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση

 «Η ECA καταδικάζει έντονα τη συμπεριφορά του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο οπλισμένος κατά τη διάρκεια του αγώνα της Super League ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Υπό αυτό το πρίσμα και σύμφωνα με το καταστατικό της ECA, το Εκτελεστικό Συμβούλιό της αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει, με άμεση ισχύ, την ιδιότητα του ΠΑΟΚ ως μέλους της ECA.

Η ΕCA υπάρχει για να προστατεύει την ακεραιότητα και την κανονικότητα διοργανώσεων και αγώνων, καθώς και τις αθλητικές αξίες και αρχές στις οποίες είναι βασισμένο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η τιμωρία παραμένει εν ισχύ μέχρι νεωτέρας και θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση της ECA στις 27 Μαρτίου του 2018».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ