Η Apple ακύρωσε την κυκλοφορία του AirPower

0
27

Κάνοντας ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο βήμα για την επιχείρηση, η Apple απέσυρε ένα προϊόν της, επειδή δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει… επαρκώς.

Το AirPower, που ανακοινώθηκε το 2017 και προοριζόταν να φορτίζει πολλαπλές συσκευές ασύρματα, αποσύρθηκε καθώς οι μηχανικοί της εταιρείας δεν κατάφεραν να περιορίσουν την επικίνδυνα υψηλή θερμοκρασία που «ανέβαζε» η συγκεκριμένη συσκευή κατά τη χρήση της.

«Μετά από πολλή προσπάθεια, έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το AirPower δεν θα επιτύχει τα υψηλά μας πρότυπα και ακυρώσαμε το έργο», ανέφερε η εταιρεία.

Ωστόσο, από την ανακοίνωσή της τον Σεπτέμβριο του 2017 κυκλοφορούσαν φήμες σχετικά με το προϊόν. Τότε η Apple δήλωσε ότι θα κυκλοφορήσει στο κοινό κάποια στιγμή το 2018, υποσχόμενη μια «παγκόσμια λύση ασύρματης φόρτισης».

Σε μια δήλωση που έστειλε στο BBC, ο Dan Riccio, των επικεφαλής μηχανικών της Apple, δήλωσε: «Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες που ανυπομονούσαν γι’ αυτό, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το μέλλον είναι ασύρματο και έχουμε δεσμευτεί να προωθήσουμε την ασύρματη εμπειρία προς τα εμπρός».

Η απόσυρση του AirPower θα μπορούσε να επηρεάσει τις πωλήσεις των ασύρματων ακουστικών της εταιρείας – AirPods – τα οποία προωθήθηκαν και πωλήθηκαν με την υπόσχεση ότι θα φορτίζονται με τη χρήση του AirPower στο μέλλον.

Οι ανταγωνιστές της Apple, όπως η Huawei και η Samsung, έχουν ήδη κυκλοφορήσει προϊόντα που φορτίζουν τις συσκευές τους ασύρματα.