Η απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Μιχάλη Βλαχάκη για τους ελέγχους στο Κουμ-Καπί

0
63

Απάντηση στην επιστολή των επιχειρηματιών και κατοίκων του Κουμ Καπί που είδε το φως της δημοσιότητας (δες εδώ) έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Μιχάλης Βλαχάκης.

Αναλυτικά το σχόλιο του κ. Βλαχάκη:

Στο ερώτημα του κυρίου Χατζηγεωργίου πως το λένε μωρέ αυτό το καουμποϊλίκι; Μαγκιά; Κατάχρηση εξουσίας; Ανοησία; Αναλγησία; Αδικία;

Να του απαντήσω οτι στην κοινή λογική ονομάζεται έλεγχος νομιμότητας, διασφάλιση δημοσίων εσόδων, ισονομία.

Απο το δημοσίευμα προκύπτει ότι οι εν λόγω καταστηματάρχες δυστυχώς συντάσσονται με την ανομία και την ασυδοσία και αυτό πιστοποιείται απο τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Στην αυτοψία λοιπόν, που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Χανίων στο Κουμ Καπί, απο τα (12) δώδεκα καταστήματα τα δύο (2) είχαν άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου τα άλλα (10) δέκα ήταν χωρίς άδεια.

Υπήρξε δε τέτοια απαξίωση απο πλευράς τους προς τις νόμιμες διαδικασίες, που οι συγκεκριμένοι καταστηματάρχες δεν είχαν μπει καν στον κόπο να καταθέσουν αίτηση, ως όφειλαν απο τον νόμο για να τους παραχωρηθεί ο χώρος.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Έχω δηλώσει και στο παρελθόν ότι η τήρηση της νομιμότητας  και η διασφάλιση των δημοσίων εσόδων είναι υποχρέωσή μου και δεν θα υποκύψω σε κανενός είδους εκβιασμό.

Μιχάλης Βλαχάκης
Αντιδήμαρχος Χανίων – Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου