Η απάντηση Σχοινοπλοκάκη προς Βλαχάκη για το ΤΑΠ

0
207

Στην ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Χανίων Μ. Βλαχάκη απάντησε σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σχοινοπλοκάκης. Η απάντηση αφορά το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας. 

Η απάντηση Σχοινοπλοκάκη:

«Την προηγούμενη Τετάρτη 14/3/2018 στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτής προέβην στην ανάδειξη ενός ιδιαίτερα σοβαρού θέματος που αφορά τους Χανιώτες , συγκεκριμένα την λανθασμένη διαδικασία με την οποία ο δήμος επιβάλλει στους πολίτες να πληρώνουν το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) αναδρομικά σε βάθος 10 ετών και με πρόστιμο 200% επί των τελευταίων 5 ετών την ώρα που ΔΕΝ έχουν δημιουργηθεί βεβαιωτικοί κατάλογοι και ΔΕΝ έχουν ενημερωθεί ΠΟΤΕ οι πολίτες για την υποχρέωση πληρωμή του τέλους αυτού (σαφώς και δε μιλάμε για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που χρεώνονται και ενημερώνονται το τέλος αυτό μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ) με αποτέλεσμα τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν κάποιοι συμπολίτες μας να υπερβαίνουν τις οικονομικές τους δυνατότητες ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Το θέμα είναι αποκλειστικά πολιτικό και μόνο όσο και αν η δημοτική αρχή επιλέγει την υποβάθμιση αυτού σε υπηρεσιακό, να τονίσω δε ότι οι υπηρεσίες μας – όχι μόνο η οικονομική αλλά το σύνολο αυτών– λειτουργούν όσο καλυτέρα μπορούν αλλά πάντα ακολουθώντας τη γραμμή που χαράσσει η πολιτική ηγεσία του Δήμου μας και δεν είναι άλλωστε ούτε η μόνη ούτε η πρώτη φορά που η πολιτική της σημερινής Δημοτικής αρχής αστοχεί.

Θα κλείσω τη σύντομη ανταπάντησή μου στον αρμόδιο αντιδήμαρχο για ένα θέμα που είναι καθαρά νομικό, ας δώσει την εντολή στην Νομική Υπηρεσία του Δήμου να γνωμοδοτήσει για το πόσα χρόνια πριν οφείλει ο πολίτης να πληρώσει το ΤΑΠ και για το αν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει πρόστιμο όταν δεν έχει ενημερωθεί ΠΟΤΕ από το Δήμο για την υποχρέωση αυτή (έλλειψη βεβαιωτικών καταλόγων.)

Σχοινοπλοκάκης Γεώργιος
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Χανίων»