Οι 5 πιο εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι δρόμοι της Κρήτης

0
562

Δείτε τους πέντε πιο εντυπωσιακούς και ταυτόχρονα επικίνδυνους δρόμους της Κρήτης

1. Καλλικράτης – Καψόδασος

1-1-300x300

Ο δρόμος μεταξύ του Καλλικράτη και του χωριού Καψοδάσος είναι ένας απότομος, απόκρημνος, στενός και γεμάτος στροφές δρόμος στη νοτιοδυτική Κρήτη. Αυτός ο ορεινός δρόμος, που σπάνια επιτρέπει ταχύτητες πάνω από 30 χλμ /ώρα, έχει μήκος 11 χιλιόμετρα και ο αναμενόμενος χρόνος για να οδηγήσει κανείς το σύνολο της διαδρομής είναι περίπου 24 λεπτά, με 27 στροφές 180ο και οδηγεί στα 800 μέτρα υψόμετρο από το επίπεδο της θάλασσας. Ο δρόμος αυτός είναι ένας από τους πιο στενούς διάσημους σε ολόκληρο τον κόσμο.

2. Ο δρόμος για την παραλία του Μπάλου

2-300x300

Ο δρόμος για την παραλία του Μπάλου είναι ένας εντυπωσιακός και επικίνδυνος δρόμος στη δυτική πλευρά της Κρήτης, στην άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας. Ο χωματόδρομος προς την παραλία του Μπάλου συνιστάται για off-road οχήματα. Πρόκειται για 8 χιλιόμετρα χωματόδρομου, ο οποίος οδηγεί στο χώρο στάθμευσης πάνω από παραλία του Μπάλου, από τον οποίο η παραλία είναι σε απόσταση μιάμισης ώρας περίπου με τα πόδια.

3. Χώρα Σφακίων – Δρόμος Ανώπολης

3-300x300

Πρόκειται για έναν θεαματικό ελικοειδή δρόμο που βρίσκεται στη νότια ακτή της Κρήτης με μήκος 11,9 χιλιομέτρων, μεταξύ της Χώρας Σφακίων και το οροπέδιο της Ανώπολης. Ο δρόμος έχει 19 στροφές 180ο και ξεκινά από τη Χώρα Σφακίων και καταλήγει στην Ανώπολη, ένα μικρό χωριό, χτισμένο σε ένα μικρό αλλά εύφορο οροπέδιο, σε υψόμετρο 600 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας στους πρόποδες των Λευκών Ορέων.

4. Δρόμος Κολοκύθας

4-300x300

Είναι ένας σύντομος παραλιακός χωματόδρομος, μήκους 1,4 χιλιομέτρων, που βρίσκεται στη χερσόνησο Κολοκύθα, δίπλα στο νησί Σπιναλόγκα, στον κόλπο της Ελούντας στην βορειοανατολική Κρήτη, στο Λασίθι. Είναι απαραίτητο να οδηγείτε προσεκτικά σε αυτόν το δρόμο και να επιβραδύνεται κάθε φορά που πλησιάζει ένα επερχόμενο αυτοκίνητο, καθώς είναι ασταθής στις άκρες του.

5. Σπηλιά Αγίας Σοφίας – Δρόμος Τοπολίων

5-300x300

Πρόκειται για έναν στενό και γεμάτο στροφές ασφάλτινο δρόμο προς το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας, που βρίσκεται 47 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Χανίων, στο φαράγγι των Τοπολίων. Ο δρόμος περιλαμβάνει μερικά απότομα και στενά τμήματα, που μόλις και μετά βίας χωράνε δύο αυτοκίνητα.

Πηγή Day night.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter