Γιώργος Μπαουράκης Δ/ντής ΜΑΪΧ: «Μόνοι μας έχουμε καταφέρει να υποβαθμίζουμε τα προϊόντα μας» |βιντεο

0
54

Την ευκαιρία να μάθουν το εκπαιδευτικό έργο και τις άλλες δραστηριότητες στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων είχαν όσοι παρακολούθησαν την εκπομπή «ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ…» του ΧΑΝΙΑ LIVE TV.

Ο διευθυντής του ΜΑΪΧ, Γιώργος Μπαουράκης, ο οποίος «παρουσίασε» το Ινστιτούτο, τόνισε ότι διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις αφήνουν τον πρωτογενή τομέα να «μαραζώνει» και να συρρικνώνεται διαρκώς, επισημαίνοντας ότι ειδικά το brand name της Κρήτης, αναφορικά με τα προϊόντα που παράγει, θα μπορούσε να είναι στην κορυφή στις αγορές του εξωτερικού καθώς έχει πλεονέκτημα. 

«Μόνοι μας έχουμε καταφέρει να υποβαθμίζουμε τα προϊόντα μας», σημείωσε ο κ. Μπαουράκης, αναφερόμενος στις προσμίξεις και τη νοθεία στο ελαιόλαδο που επιχειρούν ορισμένοι, στην ποιότητα των εσπεριδοειδών που έφευγαν για το εξωτερικό από τους Συνεταιρισμούς, αλλά και στο πώς επιχειρείται τα τελευταία χρόνια να αναστραφεί το κλίμα.

Παράλληλα, ο κ. Μπαουράκης μίλησε για τους ποιοτικούς ελέγχους που γίνονται στο ΜΑΪΧ, κάνοντας ειδικά αναφορά στα κρητικά μέλια, που περνάνε πρώτα από τα Εργαστήρια του Ινστιτούτου, πριν πάνε στο ράφι.

Δείτε την εκπομπή «ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ…» με καλεσμένο τον κ. Γιώργο Μπαουράκη: