Γιατί το ασθενοφόρο έχει κλείσει το ένα ρεύμα στην οδό Δημοκρατίας στα Χανιά;|Δε θα πιστεύετε το λόγο-φωτο

0
2893

Προφανώς οι περισσότεροι θα πιστεύετε ότι έχει συμβεί κάποιο ατύχημα. Ή κάποιο άλλο επείγον περιστατικό. 

Και όμως αυτό που βλέπετε συμβαίνει όχι μία αλλά τρεις ημέρες κάθε εβδομάδα, από δύο φορές την κάθε ημέρα. 

Γιατί πολύ απλά το ασθενοφόρο μεταφέρει ένα ανάπηρο ηλικιωμένο νεφροπαθή με κομμένο το ένα πόδι, από και προς το Νοσοκομείο Χανίων, για να κάνει αιμοκάθαρση στη μονάδα τεχνητού νεφρού. 

Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και  κάποιες ημέρες  όχι μόνο απόγευμα αλλά και πρωί. 

Φυσικά το ασθενοφόρο δεν βρίσκει ποτέ ελεύθερο χώρο στάθμευσης για να σταματήσει προσωρινά στην άκρη του δρόμου και να μεταφέρει με το αναπηρικό καρότσι τον ασθενή, από και προς το σπίτι του, που βρίσκεται σε μία πολυκατοικία της οδού Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο ηλικιωμένος άντρας που μίλησε στο kriti24.gr, απογοητευμένος μας είπε ότι, έχει απευθυνθεί στο Δήμο Χανίων και έχει ζητήσει να του δοθεί ειδική άδεια ώστε να δημιουργηθεί μία ελεύθερη θέση στάθμευσης, για να μπορεί να σταθμεύει το ασθενοφόρο και να μην παρεμποδίζει την κυκλοφορία.

Το αίτημα του όμως μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν έχει ικανοποιηθεί.

Το ίδιο απογοητευμένοι και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που όπως είπαν στο kriti24.gr, “εκτός του ότι δυσκολεύονται να κάνουν τη δουλειά τους και αναγκάζονται να κλείνουν το ένα ρεύμα του δρόμου, τα “ακούνε” και από πάνω, από τους εκνευρισμένους οδηγούς οι οποίοι συνήθως σχηματίζουν ουρά με τα αυτοκίνητά τους, πίσω από το ασθενοφόρο”.

Η κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο, εάν εκείνη την ώρα περνά από το σημείο και το αστικό λεωφορείο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την πλευρά της οδού Παπανδρέου, δεν επιτρέπεται καθόλου η στάθμευση οχημάτων.

Αυτό σημαίνει ότι εάν υπήρχε επαρκής αστυνόμευση, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, θα μπορούσε να βρίσκει άπλετο χώρο για να σταθμεύει προσωρινά και να κάνουν οι διασώστες τη μεταφορά του ασθενούς, χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία.

Όμως όπως βλέπετε η συγκεκριμένη πλευρά του δρόμου είναι γεμάτη από σταθμευμένα αυτοκίνητα και αυτό συμβαίνει όχι μόνο τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης που είναι κλειστά τα καταστήματα, αλλά κάθε μέρα όλες τις ώρες.