Γιατί γέμισε βρωμιά και αφρούς η παραλία στον Βόρειο Άξονα; -Δεν είναι δικά μας λέει η ΔΕΥΑΒΑ| φωτο

0
614

Ένα αποκρουστικό φαινόμενο αντίκρισαν οι λουόμενοι το πρωί της Δευτέρας, στην παραλία του Ταυρωνίτη.

Η θάλασσα γέμισε βρωμιά και αφρούς, γεγονός που προκάλεσε την έντονη δυσφορία των λουομένων.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Γιώργος Καλαϊτζακης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Γιάννης Σταματακης, ενώ ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Χανιων.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΒΑ κ. Κώστας Κονταράκης σε τηλεφωνική επικοινωνία με το kriti24.gr τόνισε κατηγορηματικά οτι το πρόβλημα δεν οφείλεται στη ΔΕΥΑΒΑ και δεν προέρχεται ούτε από το εργοστάσιο του Βιολογικού ούτε από τα δίκτυα.

Αύριο Τρίτη χημικοί μηχανικοί της επιχείρησης, θα πάρουν δείγματα από τα λύματα και θα τα ελέγξουν εργαστηριακά για να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για μικροβιακή μόλυνση.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής υγειονομικής υπηρεσίας Π. Ε Χανίων κ. Δημήτρης Νικολακάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία με το kriri24.gr, ήταν καθησυχαστικός,  επισημαίνοντας ότι από άλλες όμοιες περιπτώσεις απ’ τις οποίες είχαν ληφθεί δείγματα και έγιναν αναλύσεις  στο νερό προέκυψε οτι δεν επρόκειτο για μικροβιακή επιβάρυνση. 

“Το είδος της βρωμιάς αυτής είναι πολύ σύνηθες κυρίως στα βόρεια παράλια, αλλά (αν και αποκρουστικό) δεν είναι επικίνδυνο για τους λουόμενους”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακάκης.