Γιατί δεν πρέπει να ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Σούδα στις 8 Δεκεμβρίου;

0
389

Τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να γίνει η εκδήλωση για την φωταγώγηση του δένδρου των Χριστουγέννων, στην πλατεία της Σούδας, το Σάββατο 08 Δεκεμβρίου 2018, αναλύει σε επιστολή του ο κάτοικος της περιοχής κ. Γιάννης Σαριδάκης. 

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή ο κ. Σαριδάκης: 

Οι διοργανωτές και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σούδας, όφειλαν να γνωρίζουν ότι η 8η Δεκεμβρίου, έχει καθιερωθεί ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ σαν ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ για τα Χανιά ,επειδή την 8 Δεκεμβρίου:

1. Το έτος 1966 το Ε/Γ – ΟΓ «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ» αναχώρησε από το λιμάνι της Σούδας την 7/12/1966 και ώρα 19.20΄ και ναυάγησε τις πρώτες ώρες ΤΗΣ 8ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΦΑΛΚΟΝΕΡΑ, με αποτέλεσμα να σωθούν μόνο 41 από τους επιβάτες και να συγκλονισθεί το Πανελλήνιο, αλλά και να βυθιστεί στο πένθος η Κρήτη !!!

2. Την 8η Δεκεμβρίου 1969, ακριβώς τρία χρόνια μετά, το αεροσκάφος DC-6B της Ολυμπιακής Αεροπορίας με όνομα » ISLAND OF KERKYRA» που εκτελούσε την πτήση Χανιά – Αθήνα συντρίβεται στην κορυφή Κερατοβούνι στο Πάνειο όρος κοντά στην Κερατέα και οι 90 επιβαίνοντες (85 επιβάτες και 5 μέλη πληρώματος) βρίσκουν τραγικό θάνατο.

Καλό θα ήταν οι εκάστοτε αιρετοί, να σέβονται την τοπική Ιστορία και τις αποφάσεις του Δήμου στον οποίο επαίρονται ότι Υπηρετούν !!!

Κι αν όχι αυτά, τουλάχιστον τις μνήμες των θυμάτων των παραπάνω τραγικών συμβάντων !!!