Γιάννης Σαρρής: Καμία προεκλογική συνεργασία με τον Τάσο Βάμβουκα

0
51

Κάθε ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με την παράταξη «Δήμος Ενεργών Πολιτών» και τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα απέκλεισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος», υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Σαρρής, μιλώντας στην εκπομπή «Βήμα διαλόγου», στο XANIA LIVE TV.

«Το παράδοξο είναι ότι τέτοιου είδους συζήτηση δεν έχει γίνει με κανένα μέλος της Δημοτικής Κίνησης. Κι εμείς το ακούμε στον δρόμο, μας παίρνουν τηλέφωνο και μας λένε ότι ακούγεται αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρρής, όταν κλήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει μία κινητικότητα για συμπόρευση των δύο συνδυασμών.

«Η απόφασή μας είναι ξεκάθαρη. Δεν είναι διαπραγματεύσιμη, δεν είναι κάτι το οποίο θα δούμε. Εμείς κατεβαίνουμε ως Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος στις εκλογές», υπογράμμισε ο κ. Σαρρής κι έκανε λόγο για «τελείως ψεύτικη είδηση».

Ο κ. Σαρρής σημείωσε ότι οι επικείμενες δημοτικές εκλογές αποτελούν «μια ευκαιρία να δούμε ως κοινωνία αν θα εξακολουθήσουν να κυριαρχούν τα μικροσυμφέροντα και οι ιδιαίτερες εξυπηρετήσεις πάνω από το κοινό συμφέρον και τα προβλήματα της πόλης. Πιστεύω ότι αυτό είναι το διακύβευμα που πρέπει να δούμε».

Ωστόσο, ο κ. Σαρρής απέφυγε να ονοματίσει τα «μικροσυμφέροντα» , που αφορούν, όπως επεσήμανε ως επί το πλείστον την «αυθαίρεση καταπάτηση του δημόσιου χώρου», σημειώνοντας, πάντως, ότι είναι λίγοι άνθρωποι, τους οποίους όλοι γνωρίζουν.

Ο κ. Σαρρής άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή για μια σειρά από θέματα και τόνισε ότι ναι μεν έχουν γίνει «κάποια θετικά βήματα» τα προηγούμενα 4,5 χρόνια, όμως γενικότερα, με τις επιλογές της, η ηγεσία του Δήμου έχει προκαλέσει «δυσαρέσκεια, απογοήτευση και θυμό» στην τοπική κοινωνία.

Παράλληλα, τόνισε ότι η αντιπολιτευτική στάση της παράταξής του όλο αυτό το διάστημα ήταν σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων, ενώ όταν έκρινε ότι οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής ήταν προς τη θετική κατεύθυνση τις υπερψήφιζε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Σαρρής επανέλαβε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχει μία διαπαραταξιακή συνεργασία όταν γίνεται συζήτηση για συγκεκριμένα ζητήματα, κατηγορώντας ευθέως τις δημοτικές παρατάξεις Σκουλάκη και Παπαδογιάννη.

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Σαρρή στο XANIA LIVE TV