Για τις εργασίες στην Αγορά ενημέρωσε τους καταστηματάρχες ο Δήμαρχος Χανίων

0
92

Συνάντηση με τους καταστηματάρχες της δημοτικής Αγοράς, είχε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, βρέθηκε η πορεία των εργασιών ανακατασκευής του ιστορικού κτηρίου καθώς και ο νέος κανονισμός λειτουργίας της Δημοτικής αγοράς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από τη δημοτική αρχή, οι εργασίες συνεχίζονται στο κτήριο, εν αναμονή και της ολοκλήρωσης της εκπόνησης της επικαιροποιημένης μελέτης που αφορά τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην αρχική μελέτη, με στόχο την ανάδειξη του ενετικού τείχους, που εντοπίστηκε εντός του κτηρίου.

Η μελέτη εκπονείται από κοινού από μηχανικούς του Δήμου και της αρχαιολογίας με στόχο να λάβει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο..

Στο εσωτερικό του κτιρίου θα υπάρξουν αλλαγές σε ότι αφορά κυρίως τα σημεία που βρίσκεται το ενετικό τείχος με στόχο την ανάδειξη του (πιθανότατα με γυάλινο πάτωμα), ενώ σε ότι αφορά την πρόσβαση στο κτήριο από τη νότια πλευρά (κεντρική είσοδος) εξετάζεται το ενδεχόμενο της δημιουργίας ράμπας, στη κεντρική πύλη και σκαλοπατιών δεξιά και αριστερά αυτής.

Σκαλοπάτια ενδέχεται να κατασκευαστούν και μπροστά από ορισμένα καταστήματα,  στα οποία έχει εντοπιστεί τμήμα του τείχους.

Σε ότι αφορά το νέο κανονισμό λειτουργίας της δημοτικής αγοράς, επισημάνθηκε ότι θα γίνει προσπάθεια να καθοριστούν ζώνες  με ομοειδή καταστήματα, ενώ αποκλείστηκε η διάθεση καταστημάτων σε εταιρείες franchise.

Οι υφιστάμενοι καταστηματάρχες όπως είναι γνωστό έχουν προτεραιότητα στην κατανομή των καταστημάτων, ενώ τα υπόλοιπα καταστήματα, θα διατεθούν σε νέους ενοικιαστές, με διαγωνισμό.

Επόμενη συνάντηση με τους καταστηματάρχες, για την πορεία των εργασιών της δημοτικής Αγοράς Χανίων θα υπάρξει σε ένα δίμηνο.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter