Για εξυπηρέτηση ημετέρων στο νέο Οργανισμό κάνουν λόγο οι γιατροί του Νοσοκομείου Χανίων (φώτο & video)

0
261

Καταγγελίες για εν κρυπτώ διαδικασίες στο νέο Οργανισμό, που επιφέρουν αλλαγές, οι οποίες προκαλούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία συγκεκριμένων κλινικών του Νοσοκομείου Χανίων έκαναν λόγο κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν την Παρασκευή τα μέλη της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων.

Ο Γραμματέας της ‘Ένωσης κ. Αντώνης Κρασουδάκης επεσήμανε ότι ο νέος Οργανισμός είναι «γραμμένος στο πόδι» και κατήγγειλε ότι ουδέποτε ελήφθησαν υπόψιν οι προτάσεις που κλήθηκαν να καταθέσουν οι Διευθυντές των Κλινικών και κάλεσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αποσαφηνίσει αν έχει διαβάσει το περιεχόμενό του.

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Και στη διατύπωση. Εμείς το ονομάσαμε και γονατογράφημα αρχικά. Είναι ένας οργανισμός ο οποίος, αφενός δεν προέκυψε από διαβούλευση, αυτό είναι σίγουρο, τουλάχιστον όσον αφορά τους θεσμικούς, και βέβαια δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που πρέπει να έχει ένα Νοσοκομείο, το οποίο θέλει να λέγεται σύγχρονο και θέλει να λειτουργήσει την επόμενη τουλάχιστον δεκαετία»

«Εμείς δεν θέλουμε να αντιπαρατεθούμε με τη Διοίκηση, όσον αφορά στο επιστημονικό κομμάτι, με την έννοια ότι μπορεί να έχουν αυτοί την άποψή τους κι εμείς να έχουμε τη δικιά μας. Δεν δεχόμαστε όμως, σε καμία περίπτωση, προειλημμένες αποφάσεις, οι οποίες παίρνονται μέσα σε διαδρόμους και χωρίς συζήτηση. Και δυστυχώς η Διοίκηση έχει δώσει πάρα πολλά τέτοια δείγματα γραφής εδώ μέσα. Αποφασίζουν χωρίς να διαβουλεύονται και με τους θεσμικούς και με τους γιατρούς», σημειώσε ο κ. Κρασουδάκης.

 

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Vendredi 15 mars 2019

 

Από την πλευρά του το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων Βύρωνας Λυκιαρδόπουλος ρώτησε δημόσια τους υπογράφοντες το νέο Οργανισμό υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη εάν διάβασαν το σχετικό ΦΕΚ. «Αναρωτιόμαστε ειλικρινά τι είναι χειρότερο εάν διάβασαν αυτό που υπέγραψαν ή αν δεν το διάβασαν καθόλου», πρόσθεσε.

Το μέλος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων Θανάσης Σταυρίδης τόνισε ότι το περιεχόμενο του νέου Οργανισμού «έχει προκαλέσει οργή σε όλο το Νοσοκομείο», υπογράμμισε ότι το Ίδρυμα βρίσκεται σε δραματική κατάσταση και αυτό αποτυπώνεται περίτρανα και πρωτίστως στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, που λειτουργεί με δύο μόνο νοσηλεύτριες στη βάρδια.