Για ένα χρόνο αργότερα, το Νοέμβριο του 2017 μετατίθεται το έργο αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς των χανίων

0
63

 

Για το Νοέμβριο του 2017, ένα χρόνο αργότερα δηλαδή απο’ ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί, μετατίθεται τελικά η έναρξη των εργασιών αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, όπως έγινε γνωστό από το Δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς.

Μάλιστα τοποθετήθηκε και ένας αστερίσκος σε σχέση με τη νέα ημερομηνία, καθώς όπως επισημάνθηκε οι εργασίες θα ξεκινήσουν εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά. Τι σημαίνει αυτό μένει να διευκρινιστεί.

Πιθανότατα όμως συνδέεται με δύο σημαντικά θέματα.

Το πρώτο είναι η  χρηματοδότηση του έργου, για την οποία αναμένεται να δοθούν νέες διαβεβαιώσεις, τουλάχιστον για τα πρώτα πέντε εκατομμύρια, κατά την αυριανή συνάντηση του Δημάρχου Τάσου Βάμβουκα με τον Υπουργό Οικονομίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη.

Το δεύτερο είναι οι αντιδράσεις των καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς, πολλοί από τους οποίους παρά την ήπια στάση που κρατούν προς το παρόν, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις δηλώνουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να κλείσουν τα μαγαζιά τους ούτε για ένα 24ωρο.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Δήμου:

Συνάντηση με τον Πρόεδρο, Π. Κλειδαρά, και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς είχε σήμερα, Τετάρτη 17/8/2016, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, προκειμένου να τους ενημερώσει για το νομικό πλαίσιο, που θα ακολουθηθεί αναφορικά με την εκκένωση της Δημοτικής Αγοράς, πριν από την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του ιστορικής σημασίας κτιρίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων,  παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Δημήτρη Φραγκάκη, των αρμόδιων Αντιδημάρχων, Γεωργίου Ξανθουδάκη και Μιχάλη Βλαχάκη, και υπηρεσιακών παραγόντων, ο Δήμαρχος Χανίων γνωστοποίησε ότι η έναρξη των εργασιών, εφ΄ όσον όλα κυλήσουν ομαλά, τοποθετείται χρονικά στον Νοέμβριο του 2017, η διάρκεια τους δε προσδιορίζεται στους είκοσι μήνες, γι΄ αυτό και  θα πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα σε κλίμα συνεννόησης και συμφωνίας με τους καταστηματάρχες οι απαιτούμενες νομικές διαδικασίες.

Μάλιστα, ο κ. Βάμβουκας παρουσίασε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και το ενδεχόμενο παραχώρησης χώρου για την προσωρινή εγκατάσταση όποιων καταστηματαρχών το επιθυμούν σε διαφορετικό χώρο εκτός Δημοτικής Αγοράς κατά την εκτέλεση των εργασιών.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου  δεσμεύτηκαν από την πλευρά τους ότι θα ενημερώσουν το σύνολο των καταστηματαρχών για τις προτάσεις της δημοτικής αρχής και θα γνωστοποιήσουν άμεσα τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους αναφορικά με τις διαδικασίες, που θα ακολουθηθούν. 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter