Για 9 χώρες θα συνεχιστεί η απαγόρευση πτήσεων| Μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό των Χανίων

0
908

Από 1η Ιουλίου «ανοίγει» ο τουρισμός στην Ελλάδα καθώς θα επιτρέπονται οι διεθνείς αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι χώρες για τις οποίες θα συνεχίσει να ισχύει απαγόρευση πτήσεων είναι:

Βρετανία
Σουηδία
ΗΠΑ
Ρωσία
Ισραήλ
Κατάρ
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Σαουδική Αραβία
Βόρεια Μακεδονία

Εάν αυτό συμβεί, τότε ο τουρισμός των Χανίων, θα υποστεί μεγάλο πλήγμα, καθώς η Μεγάλη Βρετανία και η Σουηδία, φέρνουν ένα μεγάλο ποσοστό, των τουριστών κάθε χρόνο στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης».

Συγκεκριμένα όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019 από την Fraport Greece, το Ηνωμένο Βασίλειο 16,1%) και η Σουηδία (12,4%) είχαν φέρει το 28,5% των πτήσεων τσάρτερ στο Αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης». 

Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι αν και δεν βρίσκεται στη λίστα των χωρών που φέρνουν τους περισσότερους τουρίστες στο Νομό, -για φέτος το Ισραήλ αποτελούσε μία αγορά πολλά… υποσχόμενη για τα «πληγωμένα» Χανιά, μέσα στη… δίνη του κορωνοϊού.

Έτσι εάν τελικά ισχύσουν αυτές οι πληροφορίες, το πλήγμα για το Νομό Χανίων θα είναι σημαντικό, καθώς οι Σουηδοί ήταν από τους πρώτους που ετοιμαζόταν να πετάξουν για Χανιά, από τις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει, από τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία. 

Από την άλλη πλευρά όμως, είναι δεδομένο ότι η απόφαση αυτή από υγειονομικής πλευράς, είναι ορθή και θα λειτουργήσει θετικά, σε ότι αφορά τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή μας. 

Οπως αναφέρει το protothema.gr, ο κατάλογος λαμβάνει υπόψη το ποσοστό εξάπλωσης του κορωνοϊού στις διάφορες χώρες και τα κριτήρια βασίζονται σε επιδημιολογικά δεδομένα.

Όπως είναι γνωστό, από την 1 Ιουλίου ουσιαστικά εγκαινιάζεται ο τουρισμός στη νησιωτική χώρα καθώς θα έχουμε αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια.

Επίσης από 1η Ιουλίου για τις θαλάσσιες αφίξεις επιτρέπεται πλήρως ο κατάπλους των πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτραπεί ουσιαστικά η είσοδος ταξιδιωτών από Ιταλία.

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα θα συμπληρώνουν με την άφιξη (ή πριν επιβιβαστούν) συγκεκριμένη ηλεκτρονική φόρμα (Passenger load factor) είτε μέσω διαδικτύου, είτε εφαρμογής ή και σε χαρτί, τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα.

Θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά τεστ και θα υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας στις πρωτεύουσες των νομών, όπου θα διαμένουν 14 μέρες όσοι έχουν βγει θετικοί στον ιό.

term_id; ?>