Γερμανός τουρίστας έπαθε έμφραγμα ενώ ήταν σε απομακρυσμένο μονοπάτι

0
83

Εξαιτίας της αστραπιαίας επιχείρισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας και της ΕΔΕΑΚ, στην περιοχή »Πελεκητά» Κάτω Ζάκρου, διεσώθη 52χρονος Γερμανός τουρίστας που είχε υποστεί έμφραγμα, αναφέρει ο Γιάννης Δασκαλάκης διασώστης της ΕΔΕΑΚ.

Συγκεκριμένα χθες το πρωί της Παρασκευής ένα ζευγάρι Γερμανών τουριστών αποφάσισαν να επισκεφτούν το σπήλαιο των »Πελεκητών» που βρίσκεται 5χλμ από τον οικισμό της Κάτω Ζάκρου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους στο σπήλαιο ο 52χρονος Γερμανός άρχισε να αισθάνεται έντονη αδιαθεσία και ζήτησε από την σύζυγο του να επιστρέψουν πίσω. Κατά την επιστροφή τους ακολούθησαν το μονοπάτι κατά μήκος της ακτογραμμής, τα συμπτώματα άρχισαν να γίνονται πιο έντονα με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί 1.5χλμ πριν τον οικισμό, καλώντας για βοήθεια μέσο του κινητού τηλεφώνου, η σύζυγός του.

Στην περιοχή έφτασαν άμεσα 2 άντρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας και 5 μέλη της ΕΔΕΑΚ, μεταφέροντας τον πάνω σε φορείο μέχρι τον οικισμό, όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει.

Πηγή: radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter