Γάλλος πρέσβης στην ΠΓΔΜ: Η επιλογή σας είναι Βόρεια Μακεδονία ή Β. Κορέα

0
81

Να πουν «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό κάλεσε τους πολίτες της ΠΓΔΜ ο Γάλλος πρεσβευτής στη χώρα, επισημαίνοντας ότι εάν η χώρα απορρίψει τον συμβιβασμό κινδυνεύει ουσιαστικά με απομόνωση. Το δίλημμα- τελεσίγραφο, που έθεσε ενώπιόν τους, προκάλεσε μάλιστα αίσθηση.

«Νομίζω ότι οι “Μακεδόνες” είναι ικανοί να κάνουν θυσίες και τώρα έχουν μια πραγματική ευκαιρία, ειδικά την επόμενη εβδομάδα να το αποδείξουν. Έχω μιλήσει με πολλούς και γνωρίζω ότι αυτό δεν είναι εύκολο αλλά όλοι θα πρέπει να σκεφτούν τις επόμενες γενιές. Θα το πω χωρίς περιστροφές: Η επιλογή είναι μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Βόρειας Κορέας. Πρέπει να ξέρετε τι θα επιλέξετε» είπε χαρακτηριστικά σε εκδήλωση για το δημοψήφισμα και τις προοπτικές ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος διπλωμάτης Αλέν λε Ρουά, που μετείχε στη συζήτηση σημείωσε ότι «η συμφωνία για το όνομα δεν είναι τέλεια, είναι ωστόσο πολύ σημαντική». «Υπάρχει ομόθυμη στήριξη από την ΕΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών» ξεκάθαρισε.

Τη στήριξή τους στη συμφωνία έχουν εκφράσει τις τελευταίες ημέρες κορυφαίοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, αλλά και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους.

Πηγή: MIA Agency

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter