Γ. Σταθάκης: «Θα είμαι και πάλι υποψήφιος στα Χανιά» (video)

0
78

Ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, παρά τα όσα σενάρια ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα, για τους κ.κ. Σταθάκη και Πολάκη. Μετά τα όσα ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Βήμα Διαλόγου» του Χανιά Live TV, τόνισε πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος στα Χανιά.

«Κατηγορηματικά ΝΑΙ, θα είμαι υποψήφιος στα Χανιά. Η στρατηγική μας είναι να κερδίσουμε στις εκλογές και δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση ανάμεσα σε μένα και τον Παύλο. Τον σέβομαι για την δουλειά που κάνει στο Υπουργείο και συμβάλλει στον κοινό αγώνα, προφανώς όμως είμαστε και διαφορετικοί άνθρωποι», δήλωσε ο κ. Σταθάκης, ο οποίος έκανε λόγο για τα τρία όπλα που έχει στη διάθεσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει εκλογών… 1) Οικονομία, 2) Συμφωνία των Πρεσπών, 3) Κοινωνική δράση.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη επιστολή του ΔΕΔΔΗΕ για το ενδεχόμενο μπλακ άουτ στην Κρήτη μέσα στο καλοκαίρι, λόγω ενεργειακού ελλείμματος, σημειώνοντας πως υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια για την κάλυψη των MW που θα χρειαστούν.

Για το Πέρα Πλατάνι και το αίτημα της Μότορ Όιλ, ο κ. Σταθάκης είπε πως δεν εμπλέκεται το Υπουργείο και μόνη αρμόδια είναι η ΡΑΕ. «Θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που πρέπει θεσμικά. Δεν παρεμβαίνουμε σαν Υπουργείο. Θα μιλήσουν σαφώς οι τοπικές κοινωνίες», πρόσθεσε.

Για την Δημοτική Αγορά κ. Σταθάκης είπε πως έχει διάφορες τεχνικές διεργασίες το όλο εγχείρημα, που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν, για την καθυστέρηση των οποίων, όπως τόνισε, ευθύνεται ο Δήμος Χανίων.

Για τους Ιταλικούς Στρατώνες σημείωσε πως είναι θέμα του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου ανέφερε πως δεν τίθεται κανένα θέμα… προεκλογικού δώρου στον Δήμαρχο Χανίων. «Η παραχώρηση ανήκει στο κίνημα των πολιτών που διεκδικούσε τους δημόσιους χώρους. Ξεκίνησε μία προσπάθεια το 2015, ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε το 2017 και ολοκληρώθηκε ώρα», κατέληξε.

Όσο τέλος για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ξεκαθάρισε ότι στηρίζει την Πρωτοβουλία Πολιτών και τον Γιάννη Σαρρή, ενώ μίλησε με θερμά λόγια για τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, παρά το γεγονός ότι ήταν αντίπαλοι στις εκλογές του 2010.

Δείτε την συνέντευξη του Γ. Σταθάκη στο ΧΑΝΙΑ LIVE TV