Γ. Πλακιωτάκης: Καταστροφικό το έργο της κυβέρνησης, οδηγεί σε απόγνωση το λαό.

0
57

 Σειρά επαφών με τοπικούς παράγοντες του Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που πρόκειται να αναλάβει σχετικά με την επικείμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης είχε σήμερα ο βουλευτής Λασιθίου και πρώην Πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης. Σε δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας καταστροφικό το έργο της που οδηγεί σε απόγνωση τον ελληνικό λαό.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που απέστειλε ο βουλευτής:

Πραγματοποίησα σήμερα σειρά επαφών με τοπικούς παράγοντες του Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που προτίθεμαι να αναλάβω σχετικά με την επικείμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκα με τον Αντιδήμαρχο Αγ. Νικολάου κ. Κοκκίνη, την Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Νεαπολέως κα. Πολυχρονάκη καιτον εκτελών χρέη Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Νεαπόλεως κ. Σωπιάδη.

Ήταν πραγματικά τρεις εποικοδομητικές συναντήσεις, διότι μας δόθηκε η ευκαιρία να εκτιμήσουμε την διαμορφωθείσα κατάσταση και να ανταλλάξουμε απόψεις για τον τρόπο διαχείρισης του προβλήματος.

Παράλληλα, είχα την ευκαιρία να τους αναπτύξω κάποιες σκέψεις για το πώς προτίθεμαι να αναδείξω το θέμα,αλλά και να τους εκθέσω τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβω εντός του κοινοβουλίου, ώστε να πειστεί ο αρμόδιος Υπουργός να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Ειδικότερα, επισήμανα ότι από τη πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το συγκεκριμένο σχέδιο προχώρησα σε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών θέτοντάς του τη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Νικολάου, τις ενστάσεις των πολιτών, αλλά και των δικών μου.

Στο πλαίσιο αυτό, έθεσα υπόψητου κ. Τόσκα, ότι η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της χώρας, θα πρέπει να υλοποιηθεί όχι βάσει του «Καλλικράτη», αλλά βάσει των πραγματικών αναγκώντων τοπικών κοινωνιών και αφού προηγηθεί διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες και τους τοπικούς φορείς.

Ανέφερα επίσης,ότι θα πραγματοποιήσω και άλλες επαφές με τοπικούς παράγοντες, ώστε να σχηματιστεί ένα κοινό μέτωπο.

Επιπρόσθετα τους ενημέρωσα, ότι θα συζητήσω το θέμα στα ανώτερα κομματικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας και θα ζητήσω από πολλούς συναδέλφους μου βουλευτές στη ΝΔ, να καταθέσουμε κοινή επερώτηση προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τόσκα, ώστε να αποσαφηνίσει το σκεπτικό των προθέσεών του.

Δυστυχώς, μετά από τα κωμικοτραγικά μασκαριλίκια του κ. Μουζάλα για τη μεταφορά των μεταναστών στην Κρήτη και τις ατυχείς δηλώσεις του περί «εκλεκτής φυλής των Κρητικών», τώρα αντιμετωπίζουμε τις ασκήσεις επί χάρτου του κ. Τόσκα.

Για ακόμη μια φορά οι πολίτες του Λασιθίου και της Κρήτης,αλλά και όλων των ακριτικών και νησιωτικών περιοχών της χώρας,βιώνουν την προχειρότητα και την ανευθυνότητα των κυβερνητικών επιλογών των στελεχών της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.

Σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν δραματικά και ανεξέλεγκτα, το μεταναστευτικό και η διεθνής τρομοκρατία βρίσκονται στην κορυφή της διεθνούς ατζέντας και οι εξωτερικοί κίνδυνοι για τη χώρα μας πληθαίνουν, η κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοβουλίες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών στις ακριτικές και άγονα νησιωτικές περιοχές.

Προσεγγίζει τα πάντα μέσα από το πρίσμα των οικονομικών μεγεθών και αψηφά τους κινδύνους δημόσιας και εθνικής ασφάλειας.

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και με τις επιλογές της, καταδικάζει στην απομόνωση και την ανασφάλεια μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού.

Οι επιλογές αυτές, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα από όσα επιδιώκουν να επιλύσουν.

Γι’ αυτό, τόσο εγώ, όσο και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα αντιδράσουμε δυναμικά.

Η καθεστωτική λογική του κ. Τσίπρα και των στελεχών του, δεν θα περάσει.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter