Γ. Λιονάκης: Να ενταθούν οι έλεγχοι οδηγών | Οι κανόνες πρέπει να τηρούνται

0
162
φωτο: apopsilive.gr

Την πεποίθηση πως πρέπει να ενταθούν οι αστυνομικοί έλεγχοι στη Μεσαρά προκειμένου να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα, εξέφρασε μιλώντας στον Politica 89.8 o πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης κατά των τροχαίων ατυχημάτων.

“Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα τη χρονιά, ελπίζω να μη συνεχίσουμε έτσι, ήδη έχουμε μέσα σε λίγες μέρες, νεκρούς από τροχαία 3 ανθρώπους από τους οποίους οι 2 ήταν παιδιά ένας 16χρονος κι ένα δίχρονο”, υπογραμμίζει ο κ Λιονάκης. Μάλιστα εξηγεί πως : “Η Μεσαρά είναι η περιοχή με τα περισσότερα τροχαία, με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ετών γι αυτό και θα ζητήσω από την αστυνομική διεύθυνση περισσότερους αστυνομικούς ελέγχους και αλκοολομέτρηση. Χρειάζεται να σταματήσει το καπετανιλίκι στην οδήγηση, η παραχώρηση του αυτοκινήτου σε ανήλικα παιδιά, το αλκοόλ στην οδήγηση. “

“Στο τροχαίο χρειάζεται ένα δευτερόλεπτο για να συμβούν τα πάντα. Χρειάζονται κανόνες που πρέπει να τηρούνται,” αναφέρει ο κ. Λιονάκης που σε ανάρτηση του για το χθεσινό τροχαίο που έλαβε χώρα στη Μεσαρά επεσήμανε πως: “Ανεξάρτητα αν έχετε ή όχι προτεραιότητα σε κάθε διασταύρωση ανακόψετε ταχύτητα και ελέγξτε. Κι αν αλλάζετε πορεία κάντε το με ευλάβεια, τηρώντας και εδώ τις προτεραιότητες. Και περιορίσετε τις υψηλές ταχύτητες. Φοράτε πάντα ζώνη ασφαλείας, δένετε σωστά τα παιδιά σας. Τα όρια μπαίνουν για να τηρούνται! Δεν γίνονται έτσι αυτοκίνητα με χαμηλές ταχύτητες. Η κατάσταση των οχημάτων μας και η ποιότητα τους, οι δρόμοι μας και η ποιότητα τους ,αλλά και η οδηγική μας ποιότητα και επάρκεια δεν σηκώνουν ταχύτητες και δεν.. βαριέσαι. Η παραβίαση προτεραιότητας είναι απόπειρα δολοφονίας, ή αυτοκτονίας!”