Γ. Κεφαλογιάννης για τη νέα γέφυρα στον οικισμό του Σταυρωμένου στο Ρέθυμνο

0
23

Δήλωση Γιάννη Κεφαλογιάννη για τα επίσημα εγκαίνια της νέας γέφυρας στον οικισμό του Σταυρωμένου της Δημοτικής ενότητας Αρκαδίου του Δήμου Ρεθύμνης.

«Δυστυχώς προγραμματισμένες υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να βρίσκομαι στα εγκαίνια της νέας γέφυρας Σταυρωμένου. Ωστόσο με δεδομένη τη σημασία του έργου για την ευρύτερη περιοχή οφείλω να τονίσω πως το έργο αυτό αποτελεί ιδανικό παράδειγμα της θεσμικής συνεργασίας που αναπτύσσεται στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου με οδηγό την ενότητα και την επίτευξη του βέλτιστου δυνατού αποτελέσματος για τον τόπο μας.

Ως ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών από τη πρώτη στιγμή μετά τα φαινόμενα του Νοεμβρίου του 2020 προχωρήσαμε στην έγκριση των πρώτων χρηματοδοτήσεων προς την Περιφέρεια και τους δήμους της Κρήτης, με σκοπό την αποκατάσταση των σοβαρών και εκτεταμένων καταστροφών που υπέστη το οδικό δίκτυο και οι υποδομές του νησιού, από τα πρωτοφανή σε σφοδρότητα καιρικά φαινόμενα.

Η χρηματοδότηση για τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και την Περιφέρεια Κρήτης, για τις ενέργειες αντιμετώπισης των ζημιών που προκλήθηκαν και κάθε βήμα που ακολουθήσε μας έφερε πιο κοντά στη θωράκιση της ευρύτερης πληγείσας περιοχής.

Ως εκ τούτου, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς μέσα από την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων και αναγκαίων διαδικασιών κατέστη εφικτή η ανάπτυξη από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν. Η έγκαιρη και πλήρης αποτύπωση της κατάστασης, η παροχή άμεσης υποστήριξης και η ταχύτερη δυνατή έγκριση των έργων αποκατάστασης των καταστροφών που υπέστη το οδικό δίκτυο και οι υποδομές αποτελέσαν τον πυρήνα αυτής της προσπάθειας. Έτσι σήμερα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε στους Ρεθεμνιώτες ένα πλήρες και ολοκληρωμένο έργο που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή και τον Δήμαρχο Ρεθυμνης κ. Γιώργη Μαρινάκη αλλά και τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης για τηνουσιαστική  συνεργασία. Η ολιστική αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών αποτελούν προκλήσεις κομβικής σημασίας για τις οποίες στηρίζουμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό με βάση τον οποίο όλοι ενωμένοι συνεχίζουμε τηνπροσπάθεια για  τη θωράκιση του Ρεθύμνου και της Κρήτης».

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter