Γ.Γ ΥΠ.Πο: Με υπουργική απόφαση η εξαίρεση της εκχώρησης των ακινήτων

0
132

Με νέα υπουργική απόφαση θα εξαιρεθούν τα αρχαιολογικά ακίνητα που είχαν εκχωρηθεί στο Υπερταμείο από το Υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό δήλωσε το πρωί της Παρασκευής από τα Χανιά η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Βλαζάκη:

“Νομίζω όλοι έχετε διαβάσει την τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, που αναφέρεται στο ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες της εξειδίκευσης της εξαίρεσης. Βεβαίως, το ίδιο το Υπουργείο, κατ’ αρχάς δεν είχε καθόλου αναμειχθεί στο θέμα των 10.119 ακινήτων.

Από τη στιγμή που το αρμόδιο Υπουργείο έδωσε τα ΚΑΕΚ, μαζί με τη διευκρίνιση στο τι αντιστοιχεί σε κάθε ΚΑΕΚ, οι Υπηρεσίες μας, ταχύτατα, ξεχώρισαν τα ακίνητα, που έχουν σχέση με αρχαιολογικούς χώρους, με μουσεία, με μνημεία, με αποθήκες αρχαιοτήτων και γενικότερα με ακίνητα εκτός συναλλαγής, στα οποία το Υπουργείο Πολιτισμού έχει αρμοδιότητα.

Δόθηκαν στο αρμόδιο Υπουργείο αμέσως και απ’ ό,τι έχουμε πληροφορηθεί -και γι’ αυτό βγήκε και η ανακοίνωση- ολοκληρώνονται αυτές οι διαδικασίες της εξειδίκευσης της εξαίρεσης. Στην ΕΤΑΔ δεν εκχωρούνται, χωρίς αστερίσκους, έτσι πιστεύω κι εγώ”. 

 Η κ. Βλαζάκη άφησε αιχμές προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις, για εκχώρηση στο Υπερταμείο όλων των ακινήτων του Δημοσίου, χωρίς εξαιρέσεις.

Όπως τόνισε: 

«Βεβαίως, ο νόμος 4389/2016, το άρθρο 196 αναφέρεται στην εξαίρεση των αρχαιολογικών χώρων και αυτή τηρείται. Απλώς, αυτή τη στιγμή, για να διασφαλίσουμε στο μέλλον, στο διηνεκές, διότι δυστυχώς, το ξέρετε όλοι, πολλές φορές έχουμε κοντή μνήμη…

Για να μη συμβεί στο μέλλον κάτι διαφορετικό, γι’ αυτόν τον λόγο το να καταγραφεί και θεσμικά και να φανεί η εξειδίκευση της εξαίρεσης είναι αυτό που περιμένουμε ότι θα συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα, με καινούργια υπουργική απόφαση που θα εξειδικεύει αυτή την εξαίρεση. 

Δυστυχώς, εκχωρήσεις είχαν γίνει στο παρελθόν, το διάστημα 2011 – 2014 χωρίς εξαιρέσεις τότε».

 

Δηλώσεις Βλαζακη για τα κτήρια του Υπερταμείου

Publiée par Kriti24 sur Vendredi 11 janvier 2019

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter