Γ. Φραγκάκης: Κρίμα, γιατί τα Χανιά σ αυτήν την δύσκολη συγκυρία, δεν διαθέτουν τον ηγέτη που θα μπει μπροστά

0
367

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού «Μαζί για τα Χανιά της επόμενης μέρας» κ. Γιάννης Φραγκάκης, με αφορμή την απάντηση του Δημάρχου Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, στην ανοιχτή επιστολή του κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη, σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει τα εξής:

Με ανοιχτή επιστολή του κ. Αρχοντάκη, προς τον κ. Δήμαρχο επισημάναμε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα :

“Η φετινή τουριστική σεζόν στα Χανιά, παρά τις κάποιες αισιόδοξες νότες από τα κεντρικά ΜΜΕ, κινδυνεύει να είναι σχεδόν μηδενική με ό,τι αυτό συνεπάγεται …
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, δεν υπάρχει κάποιος θεσμικός να συνομιλήσει απευθείας με όλους τους εμπλεκόμενους και να συντονίσει μια προσπάθεια δημιουργίας μιας τοπικής πολιτικής – στρατηγικής για τον τόπο μας”
..
“Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και του θεσμικού σας ρόλου και αναλάβετε πρωτοβουλία, μαζί με όλους τους εμπλεκομένους κρατικούς, ιδιωτικούς, συνδικαλιστικούς φορείς, δημιουργίας ενός τοπικού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης για τα Χανιά. Καλύτερα αργά, παρά ποτέ. Ο Αρμαγεδδών για τον τόπο μας έρχεται, κάντε αυτό που σας επιβάλλει η θέση σας”

Λάβαμε την εξής απάντηση από τον κ. Σημανδηράκη :

…»θα πρέπει όλοι, αυτή τη στιγμή, να βάζουμε στην άκρη την αντιπολίτευση και να μπορέσουμε να δούμε πώς μπορούμε να χτίσουμε και όχι απλά να δημιουργούμε εντυπώσεις, όπως κάνει ο κ. Αρχοντάκης τώρα»…
Την ίδια ώρα στο επίσημο site του Δήμου ανακοινώνονται σε δελτίο τύπου τα αποτελέσματα της σύσκεψης της επιτροπής τουριστικής προβολής του Δήμου Χανίων.

Μεταφέρω επ’ ακριβώς από το δελτίο τύπου.

“Ως Δήμος Χανίων, η στρατηγική στο κομμάτι του τουρισμού οφείλει να είναι εναρμονισμένη με την στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης. Ότι κάνουμε πρέπει να είναι οργανωμένο και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας” είπε καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ενώ από την πλευρά της η περιφέρεια δια του εκπροσώπου της είπε :

“Η Περιφέρεια έχει μια πολύ καλή ομάδα που μπορεί να προσφέρει, o Δήμος Χανίων είναι κοντά στους πολίτες του και οι φορείς είναι ενεργοποιημένοι για να δουν πώς θα μπορέσουν να ανοίξουν. Η προσπάθεια είναι να λειτουργήσει η οικονομία γιατί χωρίς αυτή θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον. Όλοι μαζί, από την μια μεριά η Περιφέρεια, που μπορεί να δώσει τα εργαλεία που χρειάζονται και από την άλλη μεριά οι πολίτες και οι επιχειρήσεις με ατομική ευθύνη και συλλογική ευθύνη, πρέπει να συνεισφέρουμε για να μπει μπροστά η οικονομία γιατί διαφορετικά το αύριο δεν θα είναι τόσο καλό.”

Δυστυχώς όπως καταλαβαίνετε τίποτα το ουσιαστικό ούτε και στην επιτροπή τουριστικής προβολής δεν είδαμε.

Συμπερασματικά:

1. Ο κ. Σημανδηράκης θεωρεί ότι δεν χρειάζεται την αντιπολίτευση ούτε και τις παραινέσεις της η τις προτάσεις της.

2. Κανένα σχέδιο, καμία στρατηγική, καμία απτή πρόταση δεν μας έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα.

3. Συνεχίζει δε να αρνείται να αναλάβει πρωτοβουλία σε υψηλό επίπεδο ο ίδιος, όπως του ζητάει ο κ. Αρχοντάκης, αντιπροτείνοντας τις ενέργειες του αντιδημάρχου του.

Κρίμα, γιατί τα Χανιά σ αυτήν την δύσκολη συγκυρία, μ έναν «Αρμαγεδδών» να πλησιάζει, δεν διαθέτουν τον ηγέτη που θα μπει μπροστά.