Φιλέλληνας γερουσιαστής προς Τσίπρα για Βενεζουέλα: Η Ελλάδα να σταθεί στην ορθή πλευρά της Ιστορίας

0
16

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο μεγαλύτερος φίλος της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σταθεί στο πλευρό των Ηνωμένων Πολιτειών και να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό ως τον μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Ο κ. Μενέντεζ (Δημοκρατικός από το Νιου Τζέρσεϊ) είναι ένας εκ των πολλών φίλων της Ελλάδας που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή εναντίον του Νικολάς Μαδούρο, θεωρώντας τον εχθρό της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει ο γερουσιαστής στην επιστολή του, αυτή τη στιγμή η Δημοκρατία στη Βενεζουέλα απειλείται. Συστηματικά, σημειώνει ο κ. Μενέντεζ, ο Μαδούρο κατέστρεψε κάθε δημοκρατικό θεσμό που απειλούσε τη δικτατορία του και έχει διαφθείρει το δικαστικό και πολιτικό σύστημα, ενώ απαγορεύει κάθε ελευθερία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής τονίζει ότι είναι σημαντικό η αρχαιότερη Δημοκρατία στον κόσμο να σταθεί δίπλα στο δοκιμαζόμενο λαό της Βενεζουέλας. Αν συμβεί αυτό, υπογραμμίζει στην επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα, αυτό θα δείξει στο λαό, στον Μαδούρο και στους συμμάχους του, αλλά και σε όλο τον κόσμο, ότι η Ελλάδα είναι μία δυνατή Δημοκρατία και στέκεται στην ορθή πλευρά της ιστορίας.

Η ελληνική κυβέρνηση δέχεται πιέσεις και από την αμερικανική για να ακολουθήσει τις χώρες της Ευρώπης που υποστηρίζουν τον Γκουαϊδό.

Πηγή: protothema.gr