Φεστιβάλ Τέχνη και Υγεία Χανιά

0
22

Κίνηση, Ήχος και Δημιουργία Τέχνης
Ως εργαλεία έκφρασης, ευεξίας και υποστήριξης καλής ψυχικής και σωματικής υγείας.

Πότε
Παρασκευή 2 Ιουνίου Χανιά – 5:30-9:30μμ.
Σάββατο 3 Ιουνίου Γαβαλοχώρι Αποκόρωνας – 9:30-1:30μμ.

Πρόγραμμα

2 Ιουνίου Χανιά – Κτήμα Σπυριδάκη
Δράσεις:
1. Κίνηση με Ελένη Τάρα Μπλαζάκη
2. Ήχος με Μανώλη Ζωγραφάκη
3. Ζωγραφική με Πηνελόπη Ορφανουδάκη & Franny Bryant Scott
Κράτηση εδώ

3 Ιουνίου Γαβαλοχώρι – Bleverde
Δράσεις:
1. Κίνηση με Ελένη Τάρα Μπλαζάκη
2. Ήχος με Rob Sykes
3. Ζωγραφική με Πηνελόπη Ορφανουδάκη & Franny Bryant Scott
3. Πηλός με Franny Bryant Scott
Κράτηση εδώ

Προκράτηση και πληρωμή απαραίτητες για συμμετοχή

Κόστος συμμετοχής
30€ (συμπεριλαμβάνει όλα τα υλικά δημιουργίας τέχνης)

Σύλλογος Ορίζοντας
Ένα φεστιβάλ αυτό-φροντίδας και φροντίδας για τους συνανθρώπους μας:
Το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί στον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης ΟΡΙΖΟΝΤΑ.

Μόνο on-line Κράτησεις
Κάντε κράτηση Χανιά 2 Ιουνίου – Κίνηση/Ηχος/Ζωγραφική – 1730-2130 εδώ
Κάντε κράτηση Γαβαλοχώρι 3 Ιουνίου – Κίνηση&Ηχος/Ζωγραφική/Πηλός – 930-1330 εδώ

Τέχνη και Υγεία
Η ευεξία και η καλή ψυχική υγεία είναι άρρητα συνδεδεμένες με την σωματική υγεία. Πολλά κι απανωτά τα στρεσογόνα γεγονότα των τελευταίων ετών και η ανάγκη για αυτό-φροντίδα είναι μεγαλύτερη σήμερα ίσως από ποτέ.

Περισσότερες από 3000 έρευνες τα τελευταία 20 χρόνια συγκεντρώθηκαν υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας κι αποδεικνύουν τα οφέλη της αλληλεπίδρασης με την τέχνη στην διατήρηση της καλής υγείας αλλά και την ίαση.

Η ανάπτυξη της νευρο-επιστήμης έχει ξεκινήσει να ρίχνει φως όχι μόνο στα οφέλη της χρήσης της τέχνης στην υγεία αλλά και στον τρόπο με τον οποίο επιδρά θετικά στην φυσιολογία μας.

Η κίνηση, ο χορός, ο ήχος, το τραγούδι, η ποίηση, το θέατρο, η ζωγραφική, ο πηλός, μια επίσκεψη σ ένα μουσείο, είναι όλα αποδεδειγμένα ωφέλιμα στην υγεία.

Το Φεστιβάλ

Μέσα σε 4 ώρες θα συμμετέχετε διαδοχικά σε 3 διαφορετικές δράσεις. Όλες τους στοχεύουν στο να απελευθερώσουν την έκφραση συναισθημάτων χωρίς αυτοκριτική, χωρίς τελειότητα, σκοπό και χωρίς διακρίσεις.

Σας καλούμε να βιώσετε την κίνηση, τον ήχο και την δημιουργία τέχνης σαν εργαλεία έκφρασης κι ευεξίας. Η ελεύθερη έκφραση συναισθημάτων φέρνει την αυτογνωσία, και η αυτογνωσία είναι το πρώτο βήμα στο ταξίδι για την αντιμετώπιση των στρεσογόνων καταστάσεων.

Σ αυτό το φεστιβάλ θα χρησιμοποιήσουμε τεχνικές και κινήσεις με αναπνοές που απελευθερώνουν την έκφραση. Θα δημιουργήσουμε αλλά και θα αφουγκραστούμε ήχους που αντανακλούν κι ελευθερώνουν την εσωτερική μας ηχώ. Και τέλος με εργαλεία παστέλ και πολύχρωμα μολύβια ή τον πηλό θα δημιουργήσουμε τέχνη που οδηγεί σε νέες θεάσεις της μοναδικότητας του εσωτερικού μας κόσμου.

Εμψυχωτές

Ελένη Tara Μπλαζάκη, Συνειδητή Kίνηση, Αναπνοή και Γιόγκα

Η Ελένη Τάρα είναι πιστοποιημένη δασκάλα Γιόγκα με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας σε Hatha, Restorative, Yin, Therapy, Family and Community και Kundalini Yoga. Επιπλέον, είναι κάτοχος διπλώματος Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής, είναι πιστοποιημένη διευκολύντρια σε Δυναμικούς Διαλογισμούς και τη Βιοδυναμική Αναπνοή, Reiki Master, βελονίστρα και έχει βαθιά γνώση των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων .Όλα αυτά τα χρησιμοποιεί για να εμπλουτίσει τα μαθήματά της και τις Ολιστικές θεραπείες της.
Με έδρα τα Χανιά της Κρήτης προσφέρει ιδιαίτερα και ομαδικά μαθήματα Γιόγκα και Ατομικές Θεραπείες.
Η Ελένη Τάρα αγαπά να ζει αυτή τη ζωή καθοδηγούμενη από την Καρδιά και να μοιράζεται αυτό το «χώρο» στα Μαθήματα και τις Θεραπείες της.
Διαβάστε περισσότερα για την Ελένη Tara εδώ.

Franny Bryant-Scott, Πιστοποιημένη Εικαστική Ψυχοθεραπευτρια και Κεραμίστρια

Η Franny Bryant-Scott είναι Καναδή καλλιτέχνης, εικαστική ψυχοθεραπεύτρια και δια-θρησκευτική πνευματική σύμβουλος με βάση τις τέχνες.
Από μικρή δημιουργούσε αναμνηστικά αντικείμενα και τελετουργίες για άγρια πουλιά και αγαπημένα οικογενειακά κατοικίδια. Είχε από τότε αντιληφθεί τη μεταμορφωτική δύναμη της τέχνης που μας βοηθά να κρατήσουμε τόσο την ομορφιά όσο και τον πόνο στη ζωή μας.
Με πτυχίο συγκριτικών θρησκειών, μεταπτυχιακό σε σπουδές κοινωνικού λειτουργού και ενώ βρέθηκε αντιμέτωπη με μια δύσκολη προσωπική εμπειρία, η Franny πέρασε τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια ανακαλύπτοντας εκ νέου την ψυχή της και την τέχνη της. Πριν από δεκατρία χρόνια ξαναμπήκε στον θεραπευτικό τομέα μέσω της εικαστικής ψυχοθεραπείας, έχοντας ανακαλύψει το θεραπευτικό στοιχείο της τέχνης – τόσο για την ίδια ως θεραπεύτρια όσο και για τους πελάτες της.
Τα κεραμικά και τα έργα της με μικτή τεχνική είναι εμπνευσμένα από προσωπικές και οικουμενικές ιστορίες. Το πώς χειριζόμαστε τα αντίθετα ή τις δυαδικότητες στη ζωή μας – το φως και το σκοτάδι, τη χαρά και τη λύπη, το πώς θέλουμε να είναι η ζωή και το πώς είναι πραγματικά η ζωή – βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο όλων των έργων της, τόσο των καλλιτεχνικών όσο και των θεραπευτικών.
Διαβάστε περισσότερα για την Franny εδώ

Πηνελόπη Ορφανουδάκη, Οργανώτρια και Πιστοποιήμενη Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια με διεθνή εμπειρία

Οι γονείς της είναι νησιώτες. Ο πατέρας της, την ενέπνευσε με την αγάπη του για την Κρήτη, ενώ η μητέρα της την εμπλούτισε και την μεγάλωσε. Απολαμβάνει τη θάλασσα, το βυθό και το κολύμπι σαν ψάρι. Τον χειμώνα, τυλίγεται με κασκόλ και μάλλινα πουλόβερ και ζει σε ένα μικρό γαλλόφωνο αλπικό χωριό. Η εικαστική ψυχοθεραπεία είναι στο επίκεντρο της δουλειάς της και στην Ελλάδα και στην Ελβετία. Οι μεταπτυχιακές σπουδές της στην εικαστική ψυχοθεραπεία είναι από το La Salle στη Σιγκαπούρη, ενώ οι μεταπτυχιακές σπουδές της στην Νευροεπιστήμη και Ψυχολογία της Ψυχικής Υγείας από το King’s College στο Λονδίνο. Έχει εργαστεί στην Ασία και Ευρώπη με ομάδες παιδιών και ενηλίκων για περισσότερο από 10 χρόνια. Πιστεύει ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην έρευνα της θετικής επίδρασης της Τέχνης στην ψυχική και σωματική υγεία. Όλοι όσοι γνωρίζουν τη δύναμη της τέχνης στη διατήρηση της καλής υγείας, αλλά και στην ίαση, αισθάνονται την ανάγκη να φωνάξουν και να διαδώσουν τα οφέλη της. Το φεστιβάλ Τέχνης και Υγείας στα Χανιά και τον Αποκόρωνα είναι μία τέτοια φωνή.
Διαβάστε περισσότερα για την Πηνελόπη εδώ. Και δημοσιεύσεις για την δουλειά της εδώ.

Μανώλης Ζωγραφάκης, Ηχοθεραπεία και Διαλογισμός Ήχου

Ο Μανώλης είναι πιστοποιημένος ηχοθεραπευτής και μέλος του IPHM (International Practitioners of Holistic Medicine) και μουσικός παραγωγός. Στην δουλειά του με τους ήχους, χρησιμοποιεί μια ποικιλία μουσικών οργάνων, συμπεριλαμβανομένων των Θιβετιανών singing bowl, κρυσταλλικών μπολ, gongs, monochord, και άλλα όργανα, δημιουργώντας μια μοναδική ηχητική εμπειρία. Μέσω των ηχητικών ταξιδιών και των ηχοθεραπευτικών συνεδριών, ο Μανώλης σας καθοδηγεί σε ένα εσωτερικό ταξίδι, ένα ταξίδι επανασύνδεσης και ανακάλυψης του εαυτού σας, πίσω σε μια φυσική κατάσταση ισορροπίας και αρμονίας. Με παρούσα βάση τα Χανιά της Κρήτης ο Μανώλης διοργανώνει ομαδικές και ατομικές συνεδρίες ηχοθεραπείας για ανακούφιση του άγχους, της αϋπνίας και του πόνου δίνοντας χαλάρωση, ισορροπία των ενεργειακών μας κέντρων (τσάκρα) και άλλα.
Διαβάστε περισσότερα για τον Μανώλη εδώ.

Πολύτιμοι Συνεργάτες

Κτήμα Σπυριδάκη – Metohi Istoria
Ευχαριστούμε θερμά το Κτήμα Σπυριδάκη, ένα ιστορικό και άψογα διατηρημένο Μετόχι στα Χανιά, για την ευγενική παραχώρηση του υπέροχου χώρου τους στο Φεστιβάλ στις 2 Ιουνίου.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Μαρία Ορφανουδάκη, Αρχιτέκτονας
Ευχαριστούμε θερμά την Μαρία για την εικαστική επιμέλεια της αφίσας του φεστιβάλ και την συμβολή της στην οργάνωση.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Bleverde
Ευχαριστούμε θερμά το Κτήμα Bleverde στο Γαβαλοχώρι για την ευγενική παραχώρηση στο Φεστιβάλ στις 3 Ιουνίου.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Στοιχεία επικοινωνίας

Γενική Οργάνωση Φεστιβάλ και Δημιουργία
Πηνελόπη Ορφανουδάκη
Τέχνη και Υγεία – Artful Retreats.com
[email protected]
Τηλ: +30 698 58 75 903
website facebook instagram linkedin

Κίνηση
Ελένη Tara Μπλαζάκη
Συνειδητή Kίνηση, Αναπνοή και Γιόγκα
[email protected]
Τηλ: +30 697 6841025‬‬‬‬‬‬‬‬
web presence

Ήχος
Μανώλης Ζωγραφάκης
Ηχοθεραπεία και Διαλογισμός Ήχου – Sound Healing.gr
[email protected]
Τηλ: +30 694 5562818‬‬‬‬‬‬‬‬
web site facebook instagram youtube

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter