Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών πού είχε ρημάξει αυτοκίνητα σε Χανιά, Νεάπολη και Ηράκλειο

0
137

Στην εξάρθρωση σπείρας αλλοδαπών η οποία είχε ρημάξει αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Κρήτης προχώρησαν οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Ηρακλείου.

Πέντε αλλοδαποί είχαν διαπράξει συνολικά 55 κοπές και διαρρήξεις σε οχήματα απο τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο με λεία τις 20.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης:

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση πενήντα πέντε (55) υποθέσεων διακεκριμένων κλοπών – διαρρήξεων οχημάτων, που διαπράχθηκαν στα Χανιά, στη Νεάπολη Λασιθίου και σε διάφορες περιοχές στο Ηράκλειο.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες υποθέσεις κλοπών, σε βάρος δύο υπηκόων Συρίας, ηλικίας 47 και 31 ετών, 39χρονου υπηκόου Παλαιστίνης, 47χρονου υπηκόου Αλγερίας και 45χρονου υπηκόου Ιράκ.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί, έχουν συλληφθεί για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ύστερα από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, για την καταπολέμηση παραβατικών ενεργειών, προέκυψε ότι οι πέντε αλλοδαποί, ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει από τον περασμένο Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο 2017, συνολικά πενήντα πέντε (55) διαρρήξεις οχημάτων, κυρίως από υπαίθριους χώρους στάθμευσης οχημάτων.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων (φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, βιντεοκάμερες, φωτογραφικές μηχανές, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα) ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (17.385) ευρώ, ενώ το σύνολο του χρηματικού ποσού που αφαιρέθηκε ανέρχεται στις (3.796) ευρώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες των παθόντων.

Ακολούθησε έρευνα στις οικίες των δραστών καθώς και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο 31χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, πορτοφόλια, τσάντες, φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, ρολόγια, μαχαίρια, είδη ενδύσεως και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηράκλειου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την τυχόν εμπλοκή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.