Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο στη σκιά του Brexit

0
57

Με βροχερό καιρό και πολλά ερωτήματα για το τι σημαίνει το Brexit για την βιομηχανία των ρούχων ξεκίνησε την Παρασκευή η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.

Το Λονδίνο φιλοξενεί την πρώτη του Εβδομάδα Μόδας μετά από το δημοψήφισμα με το οποίο αποφασίστηκε η έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με ένα μείγμα πολυτελών οίκων και γνωστών εταιρειών που αποκαλύπτουν στους αγοραστές αλλά και στους συντάκτες μόδας τις προτάσεις τους για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2017.

Σύμφωνα με έρευνα του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας, το 90% μεταξύ των 290 σχεδιαστών που συμμετείχαν σ’ αυτήν, εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει η χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Πρόκειται για ένα στοιχείο το οποίο αποδεικνύει στους πελάτες μας ότι η ψηφοφορία υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σημαίνει ότι θα βάλει τέλος στις διεθνείς συνεργασίες και συμπράξεις», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του Συμβουλίου Καρολάιν Ρας, στην εφημερίδα Evening Standard του Λονδίνου.

«Οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν εάν το Λονδίνο αισθάνεται διαφορετικά. Πρέπει να τους στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι το Λονδίνο παραμένει μία ανοιχτή πόλη στους ξένους και πως το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία χώρα που προσφέρει επιχειρηματικές ευκαιρίες», τόνισε.

Όπως αναφέρει το Reuters, σύμφωνα με στοιχεία του Συμβουλίου, η βιομηχανία μόδας της Βρετανίας συμβάλει με 28 δισ. λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι ήταν αυτή που κήρυξε την Πέμπτη το βράδυ την έναρξη της Εβδομάδας με μία δεξίωση για τον κόσμο την βιομηχανίας της μόδας στην Downing Street.

«Από το σπίτι που καλλιεργούνται οι start-ups των διεθνών οίκων μόδας – κάθε επιχείρηση του κλάδου θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση της επιτυχούς έκβασης του Brexit», είπε.

Στις επιδείξεις μόδας του Σεπτεμβρίου παρουσιάζονταν αποκλειστικά οι γυναικείες συλλογές των οίκων μόδας, ενώ στην φετινή Εβδομάδα πολλοί οίκοι έχουν επιλέξει να παρουσιάσουν ταυτόχρονα τις γυναικείες και τις αντρικές συλλογές τους, δίνοντας τη δυνατότητα στους εμπόρους να προμηθευτούν τα ρούχα αμέσως μετά την παρουσίασή τους.

Πηγή newsbeast.gr