Εβδομάδα Erasmus στο Δημοτικό Σχολείο Τσικαλαριών | Ένα πρόγραμμα που ενώνει χώρες, μαθητές και ανταλλάσσει γνώσεις (φώτο)

0
284

Πλημμυρισμένο από χρώματα είναι αυτές τις ημέρες το Δημοτικό Σχολείο Τσικαλαριών στα Χανιά, το οποίο προσφέρει απλόχερα φιλοξενία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από 4 ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα την Ισπανία, την Πολωνία, την Τσεχία και την Φινλανδία. 

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τσικαλαριών και οι εκπαιδευτικοί έχουν μέσω του προγράμματος Erasmus 2022 την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού. 

Το βράδυ της Τρίτης το σχολείο Τσικαλαριών προσέφερε στις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μια γεύση από την Κρητική φιλοξενία, με πρωτεργάτες τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τους μαθητές της Ε και της ΣΤ τάξης και φυσικά τους εκπαιδευτικούς. 

Οι φιλοξενούμενοι των τεσσάρων χωρών σε μια ιδιαίτερη βραδιά, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κρητικά παραδοσιακά εδέσματα και να “διδαχθούν” κρητικούς χορούς σε μια βραδιά γεμάτη εμπειρίες, στον αύλειο χώρο του σχολείου. 

Στην όμορφη εκδήλωση παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος Χανίων Μιχάλης Τσουπάκης και ο κοινοτάρχης Βαγγέλης Περράκης, που και αυτοί με τη σειρά τους στήριξαν την προσπάθεια του Συλλόγου. 

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων από την πλευρά του εκφράζει τις ευχαριστίες του:

Στους δασκάλους για την συνεργασία και βοήθεια τους, καθώς και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τσικαλαριών που παραχώρησε τα τραπεζοκαθίσματα.

Τις κάτωθι επιχειρήσεις για τις χορηγίες τους:

Ξεροτήγανα Σημαντηράκη, νερά Κλωθάκης Ν., τυροκομείο Κωστάκη, ζαχαροπλαστείο Χρυσοφάκη Σ. (Ιεράπετρα), Μαρμαριτσάκης – Καστρινακης, ελιές Ανδρίτσος Χριστόφορος πυροτεχνήματα Πυροβολακη, Νικολιουδάκης (Stalia), οπωροκηπευτικά Βεργάκη Ευφροσύνη, κρεοπωλείο Παίζης και κρεοπωλείο Μπουρμπος.

Τους μουσικούς μας Ανδρεάκης Νίκος, Ατσαλάκης Μανώλης, Βεργεράκης Γιάννης και Παπουδάκης Μανώλης.

Τον χορευτικό σύλλογο ΛΕΥΚΟΡΙΤΕΣ.

Τον κύριο Λαμπάκη Κώστα για το υπέροχο πιλάφι.

Τους γονείς που ανταπεξήλθαν στο κάλεσμα μας, χορήγησαν και βοήθησαν  (στρώσιμο, ψήσιμο, σερβίρισμα, μάζεμα κ.λ.π).Βαρδαξή Αρχοντία, Βιττωράκης Αρης, Βρουλάκη Νίκη, Γεωργίου Γιώργος, Γιαννενάκης Κώστας, Δραγουδάκη Δήμητρα, Ελευθεριάδης Αντώνης, Ζορμπάκος Νεκτάριος, Καλορμάκη Μαρία, Κανελλοπούλου Μαρία, Καρακατσάνη Άρτεμις, Κλωθάκη Κατερίνα, Κορτσαλιουδάκη Ιωάννα ,Κουτρουμπά Μαρία,Μαζανάκη Ελένη, Μαζανάκης Γιώργος, Μαρμαριτσάκη Νεκταρία, Μουζουράκη Μαρία, Περράκης Βαγγέλης, Στημαδοράκη Μαρία, Στρατουδάκη Ευαγγελία, Τσιάκα Στεφανία, Χανταμπάκη Χριστίνα και Χρυσοχού Αποστολία.

Τέλος ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην “ήρεμη δύναμη” του σχολείου μας την κυρία Γεωργία που τόσα χρόνια στέκεται βράχος στο σχολείο και στα παιδιά μας και η βοήθεια της είναι πολύτιμη!!!

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter