Εβδομάδες Αθλητισμού: Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στις επισκέψεις των Σχολείων στον Καρτερό

0
21

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα 370 παιδιά Δημοτικών Σχολείων που κατέκλυσαν για άλλη μια μέρα τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Καρτερού, συμμετέχοντας στη δράση, «Εβδομάδες Αθλητισμού: Τα σχολεία επισκέπτονται το Karteros Beach Sports Center».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο εμπνευστής του προγράμματος, βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, στον Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις, συνομίλησε με τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους, μοιράστηκε μαζί τους τη χαρά της συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες και υπογράμμισε:

«Είχα τη ευτυχία να βρεθώ δίπλα στους μαθητές και τους δασκάλους τους, οι οποίοι μου μετέφεραν τον ενθουσιασμό και τη χαρά τους που βρίσκονται στο Karteros Beach SportCenter.

Η δράση συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Καθημερινά, εκατοντάδες παιδιά έρχονται σε επαφή με εξειδικευμένες αθλητικές δραστηριότητες, με τα αθλήματα άμμου. Η μεγάλη συμμετοχή βοηθά τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να καλλιεργήσουμε την αθλητική κουλτούρα στη νεολαία μας, να την συνδυάσουμε και με τους 3 ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες που θα διεξαχθούν σε 11 μήνες εδώ και να συνδράμουμε στην υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής για όλους μας».

Στον Καρτερό βρέθηκε και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των 3 ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», Νίκος Νταμπακάκης.

Εκ μέρους των εκπαιδευτικών που συνόδεψαν τους μαθητές στη σημερινή επίσκεψη, μίλησε ο δάσκαλος των συστεγαζόμενων 53ου & 54ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου, Χάρης Γεωργιακάκης:

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα αθλήματα της άμμου και γνωρίζουν αυτές τις νέες εγκαταστάσεις που αποτελούν σημαντικό σημείο συνάντησης στην περιοχή. Ταυτόχρονα, αθλούνται, διασκεδάζουν, ψυχαγωγούνται και περνούν ευχάριστα, αποκτώντας έναν υγιή τρόπο ζωής μέσω του αθλητισμού».

Η υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής, της Π.Ε. Ηρακλείου, Αναστασία Τζιαναμπέτη ευχαρίστησε όλους όσους έχουν συμβάλει στην επιτυχία της δράσης:

«Δεχόμαστε κάθε μέρα πολλά παιδιά κι αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους. Θέλω να ευχαριστήσω το Υφυπουργείο Αθλητισμού, το Ε.Α.Κ.Η., την Οργανωτική Επιτροπή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων και φυσικά τους ομοσπονδιακούς προπονητές και γυμναστές, που είναι κοντά μας όλες αυτές τις μέρες».

Με τα 370 παιδιά Δημοτικών Σχολείων που συμμετείχαν σήμερα στη δράση, έκλεισε η πρώτη εβδομάδα επισκέψεων των σχολείων όλων των βαθμίδων στο Karteros Beach Sports Center, με τον απολογισμό να ξεπερνά κάθε προσδοκία: σε διάστημα μόλις πέντε ημερών, 2.310 μαθητές και μαθήτριες μυήθηκαν στα μυστικά των συναρπαστικών αθλημάτων άμμου Beach Volley, Beach Handball, Beach Soccer και Beach Basketball .

Η δράση, που διεξάγεται σε απόλυτη συνεργασία με τις διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Ηρακλείου, καθώς και με την υποστήριξη της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών

Παράκτιων Αγώνων και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, έχει διττή σημασία. Αφ’ ενός, φέρνει τα παιδιά σε επαφή με τα ραγδαία εξελισσόμενα αθλήματα παραλίας, αφ’ ετέρου δημιουργεί μια στοχευμένη αθλητική κουλτούρα στη νεολαία της περιοχής και εξοικείωση με τα αθλήματα της άμμου, που θα απολαύσουν από κοντά ως θεατές στο υψηλότερο επίπεδο στους 3 ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε τρεις δήμους του Ηρακλείου στις 2-9 Σεπτεμβρίου 2023.

Η δράση «Εβδομάδες Αθλητισμού» θα συνεχιστεί για δύο εβδομάδες ακόμη, έως τις 21 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter