Έθαψαν τρία κιλά ηρωίνης, λήστεψαν γριούλα και διέρρηξαν 17 σπίτια!

0
154

Δεν είχαν αφήσει παρανομία που να μην εμπλακούν τα μέλη δυο συμμοριών, καθώς από τις 14 Ιανουαρίου διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης που έθαβαν στο έδαφος για να μην εντοπίζεται, αλλά παράλληλα λήστευαν ηλικιωμένες και έκαναν πλήθος διαρρήξεων σε σπίτια!

Τέλος στην δράση τους έβαλε έπειτα από πολύμηνη έρευνα η Δίωξη Ναρκωτικών Λάρισας, οι άνδρες της οποίας συνέλαβαν με μια οργανωμένη επιχείρηση σε περιοχή του Τύρναβου τους δυο «αρχηγούς» των εγκληματικών ομάδων, ηλικίας 38 και 41 χρόνων. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν ακόμη 24 μέλη τους που δεν συνελήφθησαν ελλείψει αυτοφώρου. Μάλιστα, οι περισσότεροι είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξιχνιάστηκε η ληστεία σε βάρος μιας ηλικιωμένης που είχαν διαπράξει οι δράστες στις 16 Μαΐου, όταν εισέβαλαν στο σπίτι της στο νομό Λάρισας και άρπαξαν με την απειλή βίας χρήματα και άλλα αντικείμενα. Από τις 23 Νοεμβρίου του 2019 ως τις 5 Ιουνίου, τα μέλη των δυο συμμοριών είχαν διαπράξει και 17 διαρρήξεις σπιτιών στην πόλη της Λάρισας και την ευρύτερη περιοχή.

Από τις έρευνες των αστυνομικών, βρέθηκαν θαμμένα στο έδαφος τρία κιλά και 41,2 γραμμάρια ηρωίνης σε στερεά μορφή, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη 77 ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή, τέσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα, δυο ζευγάρια πινακίδων αυτοκινήτων, ένας ανιχνευτής μετάλλων, δέκα λαθραία πακέτα τσιγάρων, 17 κινητά και μετρητά ύψους 11.745 ευρώ. Οι δυο αρχηγοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών, ληστεία, κλοπές και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Πηγή: protothema.gr