Έσβησαν οι γιγαντοοθόνες του Πικαντίλι Σέρκους

0
137

Έσβησαν σήμερα οι τεράστιες, φωτισμένες πινακίδες που έκαναν διάσημη σε όλον τον κόσμο την πλατεία Πικαντίλι Σέρκους στο Λονδίνο, κατ’ αντιστοιχία με τις γιγαντοοθόνες στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται να αντικατασταθούν και θα παραμείνουν σβηστές μέχρι και το φθινόπωρο.

 Οι έξι οθόνες που κοσμούσαν τους τοίχους των κτιρίων γύρω από την κεντρική πλατεία της βρετανικής πρωτεύουσας θα δώσουν τη θέση τους σε μια ενιαία, γιγάντια, καμπυλοειδή οθόνη.

Οι οθόνες που εδώ και έναν αιώνα πρόβαλαν διαφημίσεις έσβησαν στις 8.30 το πρωί. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αντικατάστασής τους, τη θέση τους θα πάρει μια διαφημιστική πινακίδα.

Από το επόμενο φθινόπωρο η νέα γιγαντοοθόνη –η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη LandSecurities– θα ενημερώνει τους Λονδρέζους και τους επισκέπτες της πόλης για τον καιρό, τις κυκλοφοριακές συνθήκες, τα αποτελέσματα αθλητικών διοργανώσεων αλλά θα προβάλει επίσης διαφημίσεις και βίντεο.

Η πρώτη φωτισμένη πινακίδα τοποθετήθηκε στο Πικαντίλι το 1908 και διαφήμιζε το γαλλικό νερό Perrier. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1939-45) οι πινακίδες έσβησαν λόγω της συσκότισης, ώστε να μην μπορούν τα γερμανικά μαχητικά να εντοπίζουν τους στόχους τους.

Από το 1949 και μετά έσβησαν μόνο προσωρινά, για τις κηδείες του Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965 και της πριγκίπισσας Νταϊάνας το 1997.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη διασταύρωση θα βυθιστεί στο σκοτάδι για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είναι μια μεγάλη μέρα για το Πικαντίλι και μολονότι θα είναι παράξενη η αίσθηση να βλέπουμε τις φωτεινές πινακίδες σβηστές, είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι για το μέλλον τους» είπε η Βασιλική Αρβανίτη της κτηματομεσιτικής εταιρείας LandSecurities στην οποία ανήκει ο χώρος.

Πηγή newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter