Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου: Κάλεσμα σε απεργιακή κινητοποίηση

0
69

Με ανακοίνωσή που εξέδωσε την Τετάρτη το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. και στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου στις 10.00 το πρωί στο τοπικό Εργατικό Κέντρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου

«Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου καλεί τα Σωματεία και όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους του Ρεθύμνου, να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά, στην 24ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε., για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 όπως και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, ώστε να αντιπαλέψουμε όλοι μαζί ενάντια στον Προϋπολογισμό της κοινωνικής ισοπέδωσης και ανακύκλωσης της ύφεσης .

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ – ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ-ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ – ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού 2018 . Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση
Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων.
Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
΄Αμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και μετάπειτα καθορισμός του ύψους του, μέσω της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας . Κατάργηση 6ης Π.Υ.Σ.

Καμιά αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.
Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας. Αυστηριοποίηση της νομοθεσίας για ομαδικές απολύσεις . Σεβασμός στην αργία της Κυριακής . Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και επέκταση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου, ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις καθολικότητα αμοιβών και όρων εργασίας ΕΓΣΣΕ , επέκταση ΣΣΕ , ολική μετενέργεια , αρχή της εύνοιας , άμεση επαναφορά των κατώτατων αμοιβών και των προσαυξήσεων προϋπηρεσίας.
Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό, στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων με κυρίαρχα το δικαίωμα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας .
Προστασία των εργαζομένων από προληπτικές και κατασταλτικές πράξεις παρεμπόδισης , δίωξης και ποινικοποίησης των απεργιακών κινητοποιήσεων .
Δίκαιο φορολογικό σύστημα . Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές της φορομπηχτικής επιδρομής κατά των μικρομεσαίων, της υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, της βίαιης και αντιδημοκρατικής προ­σβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική , αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων μετανάστευσης ασύλου και ιθαγένειας με σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου.»

υνάντηση με την Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενη από τον Β. Κεγκέρογλου, Γραμματέα Κ.Ο. και τους Βουλευτές Θ. Παπαθεοδώρου, Γ.Α. Καρράς και Γ. Κουτσούκος. Οι Βουλευτές κατέθεσαν αναφορά ζητώντας την παρέμβαση της Εισαγγελέως ΑΠ για να παρασχεθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις για την επιλεκτική εξαίρεση όσων διαλαμβάνονται στο επίμαχο υπ’ αριθ. 1732/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών από τις κατά Νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες διερεύνησης των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, υπουργών της Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Β. Κεγκέρογλου δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε τη συγκάλυψη. Όλα στο φως. Χωρίς επιλεκτικές εξαιρέσεις! Να τελειώνουμε με το παρα-θεσμικό σύστημα που δρα και πλήττει τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία».